Πεντανόστιμο λαχματζούν

Το Λαχματζούν είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές πιάτο στη Συρία και σε όλες τις αραβικές χώρες. Μια διαφορετική συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Πεντανόστιμο λαχματζούν. Ο καλύτερος ανατολίτικος μεζές. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

 Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
  • 3 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. φρέσκια ντομάτα, περασμένη στο τρίφτη
  • 2 κ.σ. πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.γλ. μπούκοβο
  • Αλάτι
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Άνηθο
  • Μαϊντανό
  • 500 γρ. αλεύρι, για τη ζύμη

 Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε μία λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνουμε, μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία.

Την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κιμάδες σ ένα μπολ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και 2 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.

Ανακατεύουμε καλά με το χέρι.

Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.

Ανοίγουμε το κάθε μέρος, σ ένα στρογγυλό φύλλο.

Απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση που ετοιμάσαμε και τη βάζουμε στο φούρνο ανοιχτή για περίπου 3 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε με όσες πίτες θέλουμε.

Κάθε πίτα σερβίρεται με ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, μπορούμε να αλείψουμε τις άκρες του ή ολόκληρο με λιωμένο βούτυρο ή απλά να το φάμε όπως είναι.
  • Το Λαχματζούν σερβίρεται και με γιαούρτι στραγγιστό.
  • Στην Τουρκία και στις περισσότερες αραβικές χώρες, το λένε “lahmacun”.

Πηγή:supersyntages.gr

About Post Author