Παραδοσιακά μελομακάρονα

Η καλύτερη συνταγή για παραδοσιακά μελομακάρονα. Εύκολα και αφράτα με σιρόπι, κόλαση! Δεν θα μείνει ούτε 1 στο ταψί. Δοκιμάστε να τα φτιάξετε στο σπίτι σας για τα Χριστούγεννα (και όχι μόνο!) και θα μας θυμηθείτε. Τα παιδιά ξετρελαίνονται με αυτά τα μελομακάρονα.

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • 1 κούπα βούτυρο γάλακτος
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα βιτάμ
  • 6 κούπες αλεύρι
  • 5 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι

  • 3 κούπες νερό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • Χυμό λεμόνι
  • Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το νερό και το αλεύρι.

Τα χτυπάμε έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε το νερό και το αλεύρι σταδιακά, συνεχίζοντας να χτυπάμε με το μίξερ έως ότου γίνει ένα αφράτο μείγμα.

Πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα μελομακάρονου και τη σχεδιάζουμε με τη βοήθεια ενός τρίφτη τυριού ή πιρουνιού.

Τοποθετούμε τα μελομακάρονα μας σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Κατόπιν, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά.

Τέλος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καθώς το σιρόπι μας σιγοβράζει βουτάμε μέσα του ένα ένα τα μελομακάρονα και τα βγάζουμε με το τρυπητό.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Αν θέλουμε να γίνουν πολύ μελωμένα τα μελομακάρονα, τα αφήνουμε λίγο παραπάνω στο σιρόπι.
  • Για έξτρα νοστιμιά, τα πασπαλίζουμε με καρύδι.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours