Πανεύκολο Γιαουρτογλυκό σε 10′ ! (Χωρίς μίξερ) (vid)

Ειναι Δροσερό, εύκολο με 5 υλικα, γίνεται σε 10 λεπτά και απολαμβάνεις κάθε μπουκιά ??

Υλικα 

130 γρ βούτυρο

1 πακέτο πτι-μπερ

1 kg γιαούρτι 2% η 5%

2 φακ ζελέ ανανα απο 100 γρ το καθε ενα

1 κομπόστα ανανά

Εκτέλεση

1)Λιώνουμε το βούτυρο

2)Χτυπάμε στο μουλτι τα μπισκότα μεχρι να γίνουν πουδρα

3)Προσθέτουμε το βούτυρο μεσα στο μπισκότο και ανακατεύουμε καλα ειτε με το μουλτι ειτε με το χερι να αναμείχθει καλα το μπισκότο με το βούτυρο και να γινει ολο σαν βρεγμένη άμμος

4)Παίρνουμε ενα ταψί 35*25 εκ η στρογγυλο τσερκι 26 εκ. Στρώνουμε καλα την βάση κατω κάνοντας και τοιχώματα εαν θέλουμε με την βοήθεια ενος ποτηριού.

Βαζουμε λιγα λεπτα κατάψυξη μεχρι να κανουμε την κρέμα

Για την κρέμα

1)Σε ενα μπολ βαζουμε το ενα φακελάκι των 100 γρ ζελε ανανα και ρίχνουμε 200 ml βραστο νερό. Ανακατεύουμε κατευθείαν με το σύρμα και μόλις διαλυθεί η σκόνη καλα προσθέτουμε αλλα 200 ml απο υγρασία (Μπορούμε να βάλουμε ειτε οσο σιρόπι εχει μεσα η κομπόστα και να συμπληρωσουμε με παγάκια να φτασει τα 200 μλ, είτε να βάλουμε μονο 200 μλ παγωμένο νερο-παγακια) ετσι θα ρίξουμε την θερμοκρασία πολυ γρηγορα.

2)Σε ενα αλλο μπολ βαζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε λιγο με το σύρμα, έπειτα σιγα σιγα ρίχνουμε με μια μεγαλη κουτάλα το μίγμα απο το ζελε ενω ταυτόχρονα ανακατεύουμε να ομογενοποιηται το μιγμα. Βαζουμε περίπου 200-300 γρ απο το μιγμα του ζελε… Μέχρι να γίνει σαν μια ήμιρευστή λευκη κρεμα. Μολις εχει γίνει αυτο βγαζουμε το ταψι απο την κατάψυξη και ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί… Εαν θέλουμε βάζουμε και κομματάκια ανανα.

3)Βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να σφίξει, να το ακουμπάμε με το δάχτυλο μας και να μην μενει τίποτα πανω σε αυτο.

4)Για το ζελε της επικάλυψης κάνουμε ακριβώς την διαδικασία που λεει το κουτι και που καναμε και πριν για την κρεμα απλως στο τελος προσθέτουμε μονο παγωμένο νερο με παγάκια (σε σύνολο 200 μλ)και οχι σιρόπι απο την κομπόστα. Εδω μπορούμε να προσθέσουμε και το ζελε ανανα που εχει περισσέψει απο αυτο που βαζαμε στην κρέμα

5)Οταν εχει κρυώσει το γλυκο και το ζελε ανανα εχει ερθει σε θερμοκρασία δωματίου βαζουμε κομμάτια ανανα πανω στην κρέμα και έπειτα μς την βοήθεια της πίσω πλευράς ενος κουταλιου ρίχνουμε το ζελε σιγα σιγα μέχρι να καλύψουμε και τους αναναδες.

Παγώνουμε για λιγη ωρα και μολις σφίξει το ζελε τοτε είμαστε έτοιμοι!

Kάμερα : Βασίλης Χαλιώτης Μονταζ-Παρουσίαση-Συνταγή: Γιάννος Βαλιάνος

About Post Author

+ There are no comments

Add yours