ΥΛΙΚΑ
300 γρ μανιτάρια λευκά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1/2 κούπα νες ελαιόλαδο
μαϊντανό
1 κύβο λαχανικών
αλάτι πιπέρι
νερό
500 γρ. κριθαράκι χοντρό

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα (νταβα) βάζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες , τα σκόρδα με λίγο νεράκι το ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί κ να φύγει η σπιρτάδα τους.
Στη συνέχεια Ρίχνουμε το ελαιόλαδο τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε προσθέτουμε το πελτέ ανακατεύουμε και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.

Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και Βραζουμε με νερό για 10′ στη συνέχεια προσθέτουμε όλες τις πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια το κύβο λαχανικών νερό μπόλικο και το κριθαράκι αλάτι πιπέρι και Βραζουμε στον αναγραφόμενο χρόνο.

Το μαϊντανό τον προσθέτουμε 5′ πριν το τέλος.
Εάν το νερό δε φτάνει προσθέτουμε μόνο ζεστό.

Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours