Από τον σεφ Αντώνη Νικολάου
ΥΛΙΚΑ
Πανακότα με φρούτα του πάθους:
100 ml (6 κουταλιές) κρέμα γάλακτος,
100 ml (6 ½ κουταλιές) γάλα (ολόπαχο),
1 1/4 κουταλιά ζάχαρη,
1 φύλλο ζελατίνας μουλιασμένο σε νερό για 10 λεπτά,
40 γρ. (3 κουταλιές) ψίχα από φρούτα του πάθους περασμένη από σουρωτήρι.
Ζελέ μάνγκο:
125 ml ( ½ φλ.) ψίχα μάνγκο αλεσμένη σε πουρέ,
3/4-1 κουταλιά ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι το μάνγκο),
1 φύλλο ζελατίνας μουλιασμένο σε νερό για 10 λεπτά,
1 πρέζα μοσχοκάρυδο.
Πανακότα βανίλιας:
45 ml (3 κουταλιές) γάλα,
180 ml (3/4 φλ.) κρέμα γάλακτος,
1 γεμάτη κουταλιά ζάχαρη,
½ φακελάκι βανίλια,
1 φύλλο ζελατίνας μουλιασμένο σε νερό για 10 λεπτά.
Κουλί μάνγκο:
1 φρέσκο ώριμο μάνγκο ξεφλουδισμένο,
1/4 φλ. μεταλλικό νερό (από μπουκάλι),
2-3 κουταλιές ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι το μάνγκο).
Γαρνίρισμα (προαιρετικό): 8 βατόμουρα και 2 τσαμπιά μύρτιλα και κυβάκια από φρέσκο μάνγκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗΠανακότα με φρούτα του πάθους: Ζεσταίνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες κοχλασμού. Την αποσύρετε από τη φωτιά και διαλύετε μέσα τη ζάχαρη και την καλά στυμμένη μουλιασμένη ζελατίνα και την αφήνετε να κρυώσει. Αναμιγνύετε μέσα την ψίχα από τα φρούτα του πάθους και μοιράζετε το μίγμα σε 4 ποτήρια. Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά η πανακότα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το ζελέ μάνγκο: Βράζετε ελαφρά τον πουρέ, διαλύετε μέσα τη ζάχαρη και την καλά στυμμένη μουλιασμένη ζελατίνα και ανακατεύετε μέσα το μοσχοκάρυδο. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και το μοιράζετε στα 4 ποτήρια, πάνω από την πανακότα με φρούτα του πάθους.
Τα επιστρέφετε στο ψυγείο για να πήξει το ζελέ.Ετοιμάζετε την πανακότα βανίλιας: Ζεσταίνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες κοχλασμού. Την αποσύρετε από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα τη βανίλια και διαλύετε μέσα τη ζάχαρη και την καλά στυμμένη μουλιασμένη ζελατίνα και την αφήνετε να κρυώσει. Ύστερα, τη μοιράζετε πάνω από το ζελέ μάνγκο.
Κουλί μάνγκο: Ζεσταίνετε τον πουρέ μάνγκο σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το νερό και τη ζάχαρη μόλις για να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφήνετε να κρυώσει και το κρατάτε σκεπασμένο στο ψυγείο.Σερβίρετε τις παγωμένες πανακότα γαρνιρισμένες με μύρτιλα, βατόμουρα και κυβάκια από φρέσκο μάνγκο και τις συνοδεύετε με το κουλί μάνγκο.