Παγωτό φράουλα, γεύση από παιδικές αναμνήσεις

Νομίζω ήρθε η ώρα να φτιάξουμε παγωτάκι. Και τι καλύτερο από ένα παγωτό γεμάτο από τα αρώματα και τη γεύση ενός από τα πιο αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων. Φραουλένιες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια με τις ροζ μπάλες να λιώνουν πάνω στο χωνάκι, να τρέχουν στα παιδικά δαχτυλάκια και να στάζουν στα ρούχα καθώς μάταια προσπαθούσαμε να προλάβουμε να το φάμε πριν λιώσει…

Με τη φρεσκάδα της άνοιξης και της νιότης μας, ένα παγωτό σπιτικό, που το φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα και το καταναλώνουμε ακόμη πιο γρήγορα. Ένα εξαιρετικό πάντρεμα ανάμεσα στη φρουτώδη γεύση της φράουλας και στο βανιλένιο άρωμα της αφράτης κρέμας. Απολαύστε το τις γλυκές μέρες τις άνοιξης και τις καυτές του καλοκαιριού…

Τι θα χρειαστούμε…

  • 3 φλ. πολτοποιημένες φράουλες
  • 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 ζαχαρούχο
  • 1 κ. γλυκού υγρή βανίλια ή 1 βανιλίνη

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι κρύα, από το ψυγείο

Πώς θα το φτιάξουμε…

Πλένουμε τις φράουλες και κόβουμε το κοτσάνι τους. Τις πολτοποιούμε στο μούλτι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε στην άκρη.

Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Σταδιακά προσθέτουμε το ζαχαρούχο μέχρι να ενσωματωθεί στη σαντιγί και να γίνει μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και τον πολτό από τις φράουλες και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Αδειάζουμε το μείγμα σ΄ ένα δοχείο κατά προτίμηση μεταλλικό, το σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη ή με το καπάκι του, αν διαθέτει και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.

Καλή επιτυχία!

Νανά…

Πηγή:cookeatup.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours