Παγωτό φιστίκι από τον Τάσο Αντωνίου! Μία εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό με αυθεντικά φιστίκια Αιγίνης, ιδανικό καλοκαιρινό γλυκό που σερβίρεται ως δροσερό επιδόρπιο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Πιάτο Γλυκά

Κουζίνα Ελληνική

Λέξη κλειδί Παγωτό φιστίκι

Προετοιμασία 10λεπτά λεπτά

ΑΝΑΜΟΝΗ 7ώρες ώρες

Συνολικός χρόνος 7ώρες ώρες 10λεπτά λεπτά

Μερίδες 6

Θερμίδες 350θερμίδες

Υλικά

  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
  • 120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 50 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα
  • πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε σαντιγί. Προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα και βανίλια σε σκόνη ή σε υγρή μορφή. Χτυπάμε ξανά με το μίξερ χειρός για να δέσουν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα φιστίκια στην κρέμα του παγωτού. Με μια μαρίζ διπλώνουμε απαλά το μείγμα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το οποίο δεν επηρεάζει τη γεύση του παγωτού.
  • Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Χτυπάμε στον πάγκο για να φύγει ο περιττός αέρας από το μείγμα. Καλύπτουμε με καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.

Βίντεο συνταγής

https://www.mamapeinao.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author