Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
Υλικά
400 γρ. Πέννες
600 γρ. μοσχάρι άπαχο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. harrisa
10 γρ. αλάτι
10 γρ. πιπέρι μαύρο
2 φύλλα δάφνη
4 γαρύφαλλα
50 γρ. τοματοπολτό
10 γρ. κύμινο
1 λίτρο ζωμό μοσχάρι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρέας.
- Μόλις ροδοκοκκινήσει και έχει πιει το νερό, ρίχνουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα γαρύφαλλα, τα φύλλα δάφνης, την harrisa, το κύμινο και τον τοματοπολτό.
- Τσιγαρίζουμε πολύ καλά και μετά ρίχνουμε το ζωμό. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Από πάνω ρίχνουμε τα μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.
Πηγή:botrini.gr
+ There are no comments
Add yours