Ουρά κρανιός με πατατούλες και πιπεριές

Η συνταγή για Ουρά κρανιός με πατατούλες και πιπεριές είναι εύκολη, έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία.

oura kranios me patatoules kai piperies

Μερίδες: 4 

Χρόνος προετοιμασίας:  

Χρόνος Μαγειρέματος: 

Βαθμολογία 5.0/5 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ουρά κρανιό, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece
  • 500 γρ. πατάτες μέτριες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 4-5 παντζάρια (μόνο τα κεφάλια), καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 μικρή ρίζα τζίντζερ, κομμένη σε λεπτά φετάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες ακαθάριστες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 7-8 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια
  • 40 ml πετιμέζι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  2. Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε λεπτές, στρογγυλές φέτες.
  3. Τις βάζω σε μια λαμαρίνα και προσθέτω τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα παντζάρια.
  4. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη.
  5. Χαράζω το ψάρι σε 4-5 σημεία, αλατοπιπερώνω και «σφηνώνω» τις φέτες τζίντζερ στις χαρακιές.
  6. Γεμίζω την κοιλιά του με την φρέσκια ρίγανη και το τοποθετώ επάνω στα λαχανικά.
  7. Ραντίζω με το λεμόνι, το πετιμέζι και το ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours