Νηστεία Πάσχα: Συνταγές από μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου.
Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.
Η σούπα του νηστευτή
Υλικά
100 γραμμ. πλιγούρι
100 γραμμ. φασόλια
100 γραμμ. ρεβίθια
2 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 ρίζες σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο
10 περίπου ελιές
Αλάτι και πιπέρι
Βάζεις τα όσπρια να μουσκέψουν από το βράδυ.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζεις τα ρεβίθια και τα φασόλια να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά.
Έπειτα από 1 ώρα, προσθέτεις τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια και τελευταίο το πλιγούρι.
Αφήνεις να σιγοβράσουν όλα μαζί, μέχρι να είναι έτοιμα. Προσθέτεις τις ελιές στο τέλος, ίσα να πάρουν μια βράση.
Ταχινόσουπα
Υλικά
1 φλιτζάνι αρακάς
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι καρότο, κομμένο σε κυβάκια
4 κολοκύθια, κομμένα σε κυβάκια.
[Μπορείς να τα κόψεις τα λαχανικά με τη βοήθεια του ειδικού εξαρτήματος κουζινομηχανής για κοπή φρούτων και λαχανικών σε κύβους]
Μαϊντανό
2 φλιτζανάκια του καφέ ψιλό κριθαράκι
2/3 του φλιτζανιού ταχίνι
Βράζεις τα υλικά, αλατοπιπερώνοντάς τα.
Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι.
Στο τέλος θα προσθέσεις το ταχίνι χτυπημένο με λεμόνι, έως ότου ασπρίσει.
Πηγή:healthweb.gr
+ There are no comments
Add yours