Πώς μπορεί κανείς να απολαύσει νόστιμα και γρήγορα μύδια; Φτιάχνοντας τη συνταγή για μύδια ατμού με άσπρο κρασί!

    •  Σερβίρει 4
    •  

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό. μύδια
  • 2 φλ. κρασί (άσπρο)
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 κτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κτ. γλυκού πιπέρι
  • 1⁄2 ματσάκι μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Πετάμε τα ήδη ανοιχτά ή σπασμένα μύδια.
  2. Τρίβουμε πολύ καλά τα κελύφη με σκληρή βούρτσα.
  3. Πλένουμε καλά τα μύδια με τρεχούμενο νερό και στην συνέχεια τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  4. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον μισό μαϊντανό, το κρασί και τα μύδια.
  5. Κλείνουμε καλά την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μύδια να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 8-10 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε τα μύδια γαρνιρισμένα με τον υπόλοιπο μαϊντανό και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  7. Καλή μας όρεξη!

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours