Αν δεν σας αρέσει η γαλοπούλα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κοτόπουλο ή με συνδυασμό και των δύο πουλερικών.

Prep Time 1 min    Cook Time   35 min     Total Time 36 mins

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

Για τα πιτάκια

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

  1. Βάζω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα ντοματάκια, 1 ποτήρι νερό και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το πετιμέζι και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτω τη ρίγανη, το δυόσμο και ανακατεύω.

Για τα μπιφτέκια

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά βάζω 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το σπανάκι και το αφήνω για 10 λεπτά να μαλακώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω στην άκρη.
  2. Μουσκεύω το ψωμί σε νερό, το στραγγίζω καλά, το βάζω σε ένα μπολ και το τρίβω με τα χέρια μου. Προσθέτω τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αυγά, το σπανάκι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνω και ζυμώνω καλά. Αφήνω το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
    Πλάθω σε μπιφτέκια, τα τοποθετώ σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνω για 20 λεπτά περίπου.

Για τα πατατοπιτάκια

  1. Σε ένα σκεύος ενώνω τις τριμμένες πατάτες καλά στραγγισμένες, το τριμμένο κρεμμύδι, τα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνω λίγο – λίγο από το μίγμα πατάτας. Με μια σπάτουλα πατάω το μίγμα για να πάρει στρογγυλό σχήμα και ψήνω τα πιτάκια και από τις 2 πλευρές.
    Σερβίρω τα μπιφτέκια με τα πατατοπιτάκια και τη σάλτσα ντομάτας.

Πηγή:dinanikolaou.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours