Αυτά τα μαστιχωτά μπισκότα μηλίτη μήλου έχουν μια μαλακή και τρυφερή μέση και είναι γεμάτα με όλα τα ζεστά μπαχαρικά του φθινοπώρου. Περιχυμένο με γλάσο μηλίτη μήλου προσθέτει μια λεπτή έκρηξη φρέσκων γεύσεων μήλου. Σερβίρετε με ένα φλιτζάνι καφέ ζεστή κούπα μηλίτη.

Της Amanda Holstein

Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Χρόνος ψύξης: 40 λεπτά

Δροσερός χρόνος: 25 λεπτά

Χρόνος στάσης: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 15 λεπτά

Μερίδες: 24 μπισκότα

Συστατικά

  • 3/4 φλιτζανιού συν 2 1/2κουταλιές μηλίτη μήλου, χωρισμένο
  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1 μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • 1 φλιτζάνι συσκευασμένο ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • 3/4  φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 μεγάλος κρόκος αυγού
  • 1 1/2 κούπες χωρίς κοσκινισμένο ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Συγκεντρώστε όλα τα υλικά.

  1. Apple Cider Cookies ingredients on a counter Dotdash Meredith Food Studios Dotdash Meredith Food Studios
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλτε τα 3/4 του φλιτζανιού μηλίτη μήλου να βράσουν. Βράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι ο μηλίτης να μειωθεί στο 1/4 του φλιτζανιού, 8 με 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μικρό ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ. Ψύξτε, ακάλυπτο, μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 10 λεπτά.Apple cider in a glass bowl Dotdash Meredith Food StudiosDotdash Meredith Food Studios
  3. Ενώ μειώνεται ο μηλίτης, τοποθετήστε το βούτυρο σε μια ξεχωριστή μικρή κατσαρόλα και λιώστε απαλά σε μέτρια προς χαμηλή (εναλλακτικά, λιώστε το βούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων σε ισχύ 50% μέχρι να λιώσει, περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα). Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ του μίξερ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι τη θερμοκρασία δωματίου, περίπου 10 λεπτά.Apple cider and butter mixture in a glass bowl Dotdash Meredith Food StudiosDotdash Meredith Food Studios
  4. Ενώ ο μηλίτης και το βούτυρο κρυώνουν, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το τζίντζερ σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να μην μείνουν σβώλοι. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη στο μπολ του μίξερ με το βούτυρο. χτυπήστε με ένα εξάρτημα κουπί σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε αυγό, κρόκο αυγού και μειωμένο μηλίτη μήλου, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.Cookie dough in a stand mixer Dotdash Meredith Food Studios Dotdash Meredith Food Studios
  5. Μειώστε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και προσθέστε σταδιακά το μείγμα αλευριού μέχρι να ομογενοποιηθεί, σταματώντας να ξύνετε τις πλευρές του μπολ όπως χρειάζεται, περίπου 2 λεπτά συνολικά.Cookie dough in a stand mixer Dotdash Meredith Food Studios Dotdash Meredith Food Studios
  6. Στρώστε το 1 φύλλο ψησίματος ή πιατέλα με μεγάλο πλαίσιο με λαδόκολλα. Σκουπίστε τη ζύμη χρησιμοποιώντας 1 1/3 oz. αφαιρέστε τη μεζούρα (#24, περίπου 2 1/2 κουταλιές της σούπας) και τοποθετήστε το σε προετοιμασμένο ταψί (δεν χρειάζεται να το χωρίσετε). Τοποθετήστε το ταψί, ξεσκέπαστο, στο ψυγείο και αφήστε το να σφίξει, 30 λεπτά έως 1 ώρα.Cookie dough balls on a parchment paper lined baking sheet next to an ice cream scoop Dotdash Meredith Food Studios Dotdash Meredith Food Studios
  7. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς Φ (175 βαθμοί C) με μια σχάρα στην κεντρική θέση. Τοποθετήστε 6 μπισκότα, σε απόσταση 3 ιντσών μεταξύ τους, σε ένα άλλο ταψί με μεγάλη επένδυση με περγαμηνή. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, ένα ταψί τη φορά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και να σταθεροποιηθεί το κέντρο, για 12 έως 14 λεπτά, περιστρέφοντας τα φύλλα ψησίματος μπροστά προς τα πίσω μέχρι τη μέση. Ψύξτε τα μπισκότα σε ταψί για 5 λεπτά. μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς, περίπου 20 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη μπισκότων (4 παρτίδες συνολικά).Apple Cider Cookies on a parchment paper lined baking sheet, on a cooling rack Dotdash Meredith Food Studios Dotdash Meredith Food Studios
  8. Ενώ τα μπισκότα κρυώνουν, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη άχνη και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας μηλίτη μήλου σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν (αν είναι πολύ παχύρρευστα, προσθέστε το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μηλίτη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά, μέχρι να χαλαρώσει αρκετά για να ροδίσει) .Powdered sugar and apple cider mixture being whisked in a bowl Dotdash Meredith Food Studios Dotdash Meredith Food Studios
  9. Περιχύστε ομοιόμορφα πάνω από κρυωμένα μπισκότα και αφήστε το να δέσει πριν το σερβίρετε, περίπου 20 λεπτά.Hand drizzling apple cider drizzle over cookies on a parchment paper lined baking sheet Dotdash Meredith Food Studios Dotdash Meredith Food Studios

Το έφτιαξα!!!

About Post Author

You May Also Like

More From Author