Μελιτζάνες παπουτσάκια, ελαφριά και εύκολα -Χωρίς μπεσαμέλ, με δροσερό γιαούρτι

Οι μελιτζάνες είναι το απόλυτο καλοκαιρινό λαχανικό. Πάνε τέλεια στα φαγητά που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε κατά τους θερινούς μήνες, δημιουργώντας ένα λαχταριστό και ελαφρύ πιάτο.

Ο συνδυασμός μελιτζάνας, ντομάτας και δροσερού τυριού είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να χορτάσουμε χωρίς όμως να βαρύνουμε.

Τα καλοκαιρινά πιάτα με μελιτζάνες είναι πολλά και έχουμε την δυνατότητα να διαλέξουμε αυτό που μας αρέσει περισσότερο.

Εμείς βρήκαμε και δοκιμάσαμε μια φανταστική συνταγή για παπουτσάκια στην light και εύκολη εκδοχή τους, χωρίς μπεσαμέλ αλλά με δροσερό γιαούρτι.

Το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό, που λιώνει στο στόμα!

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να την φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες
  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
  • ½ κιλό φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι με χαμηλά λιπαρά τριμμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ½ ξύλο κανέλας
  • ¼ κ.γ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση χωρίς να κόψουμε τα κοτσάνια. Χαράζουμε, αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Τις ξεπλένουμε καλά. Κόβουμε λίγη από τη ψίχα τους σκάβοντάς τες και το αφήνουμε στην άκρη.

Τις στεγνώνουμε και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τις ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζουμε το ταψί και μόλις μισοκρυώσουν, με την ανάποδη ενός κουταλιού πιέζετε την ψίχα των ψημένων μελιτζανών για να δημιουργήσουμε κοιλότητες.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, την κανέλα, λίγο αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, αφήνοντας χώρο για το γιαούρτι. Σκεπάζουμε τον κιμά με το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με τυρί και φρυγανιά. Ψήνουμε τα παπουτσάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C.

Η συνταγή είναι από το diatrofiki-pyramida.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours