Με κολοκυθάκια, μπιζέλια και φρέσκα βότανα για το τέλειο brunch
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (για 6 μικρές ομελέτες)
- 30g δημητριακά ολικής αλέσεως Fitness
- 4 αυγά
- 1 κολοκυθάκι
- Μερικά σχοινόπρασα
- 40g μεγάλα φρέσκα μπιζέλια
- 30g φέτα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- Αλατοπίπερο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
- Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε μπιζέλια, δημητριακά, σχοινόπρασα, ψιλοκομμένες άκρες από φρέσκα κρεμμυδάκια και θρυμματισμένη φέτα.
- Με αποφλοιωτή, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μακρόστενες λωρίδες.
- Στοιβάζουμε 3-4 λωρίδες σε σχήμα σκάλας, γύρω από τις κάθετες άκρες κάθε φόρμας σιλικόνης.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο κέντρο κάθε φόρμας.
- Ψήνουμε για περίπου 30′ μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Με μαχαιράκι ξεκολλάμε τον περίγυρο κάθε ομελέτας.
- Καλύπτουμε με θρυμματισμένη φέτα και λεπτές λωρίδες σχοινόπρασα.
+ There are no comments
Add yours