Πανεύκολη παραλλαγή με έτοιμα κρουασανάκια ή σουδάκια.

να υπέροχο, σπιτικό, σοκολατένιο και απολαυστικό προφιτερόλ που αξίζει να δοκιμάσετε. Μια συνταγή του Δ. Μιχαηλίδη, με το αντίστοιχο βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής, για ένα αγαπημένο γαλλικό γλύκισμα σε μια πανεύκολη παραλλαγή με έτοιμα κρουασανάκια ή σουδάκια, με αφράτη σπιτική κρέμα και λευκή σοκολάτα.  Δοκιμάστε το και απολαύστε το.

Υλικά συνταγής

500 ml γάλα πλήρες + 50 ml επιπλέον

50 γρ. ζάχαρη

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

180 γρ. λευκή κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια

κρουασανάκια μικρά με γεύση βανίλια

φυτική σαντιγί για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε τα 500 ml γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι, τα ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το αλεύρι και τα βράζετε, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Μη βιαστείτε να αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά γιατί πρέπει να “ψηθεί” καλά το αλεύρι.
  • Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνετε αμέσως μέσα στη καυτή κρέμα τα κομματάκια λευκής κουβερτούρας και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σκεπάζετε τη κρέμα με μεμβράνη η οποία να εφάπτεται απευθείας πάνω στη κρέμα, την αφήνετε για 10 λ και μετά τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Στη συνέχεια βγάζετε από το ψυγείο τη κρέμα σας, η οποία θα έχει σφίξει, προσθέτετε τα υπόλοιπα 50 ml γάλα και ανακατεύετε με σύρμα να αραιώσει. Παίρνετε 4-5 μικρά κρουασανάκια και τα κόβετε στα 3.
  • Παίρνετε μια 6-7 γυάλινα μπολ ή ρηχά, φαρδιά ποτήρια και απλώνετε στη βάση τους μια στρώση σαντιγί. Από πάνω ρίχνετε από 2-3 κομματάκια κρουασάν και από πάνω γαρνίρετε με συνταγή την οποία έχετε βάλει σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Σημειώσεις: Αντί για κρουασανάκια μπορείτε να βάλετε σουδάκια. Επίσης αν θέλετε πιο σφιχτή ή πιο αραιή την υφή της κρέμας σας, όταν τη βγάλετε από το ψυγείο προσθέστε λιγότερα ή περισσότερα από τα 50 ml γάλακτος αντίστοιχα. Τέλος μπορείτε να βάλετε το προφιτερόλ σας σε μεγάλο μπολ αντί για ατομικά μπολάκια.

Δείτε πιο κάτω το βίντεο της εκτέλεσης της συνταγής βήμα-βήμα:

Πηγή: sintayes.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours