Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο αυτή την εποχή από ένα καλοκαιρινό πιάτο που μυρίζει θάλασσα.

Ένα πιάτο-ορισμός της μεσογειακής διατροφής, με όλα τα καλά που τη συνοδεύουν. Φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, καλά λιπαρά. Βρισκόμαστε στο πιο ωραίο σημείο του πλανήτη. Περιβαλλόμαστε από θάλασσα και διαθέτουμε τα πιο εύφορα εδάφη. Επιλέγουμε λοιπόν υλικά από τη φύση μας και δημιουργούμε έξυπνα και υγιεινά πιάτα. Όπως αυτή η συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου, με φιλέτα λαβράκι και τοματίνια. Ένα πιάτο ισορροπημένο που φωνάζει Ελλάδα.

Είναι πανεύκολο, φουλ υγιεινό και όμορφο. Κυρίως όμως είναι οικονομικό, αφού το λαβράκι είναι ένα ψάρι που μπορούμε να βρούμε σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές στο εμπόριο.

Φιλέτα λαβράκι με τοματίνια

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά
Για 2 άτομα

Υλικά

2 λαβράκια φιλεταρισμένα
2 κουταλιές βούτυρο
30 τοματίνια κομμένα στην μέση
30 ελιές εκπυρηνωμένες
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Τοποθετείτε τα φιλέτα λαβράκι στο τηγάνι με το δέρμα και τα ψήνετε για 1-1½ λεπτό, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τα φιλέτα λαβράκι από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε 2 μεγάλα κομμάτια μεγάλα κομμάτια αντικολλητικού αλουμινόχαρτου
Μοιράζετε ισομερώς τα τοματίνια, από πάνω τις ελιές, από πάνω στρώνετε τις φέτες λεμονιού, τα κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης.

Περιχύνετε με το βούτυρο, κλείνετε τα αλουμινόχαρτα 2 in1 σχηματίζοντας ένα πουγκί, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 8-10 λεπτά.
Όταν τα φιλέτα λαβράκι είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours