Οι ψητές φέτες κολοκυθιού είναι το τέλειο μέσο για να προσφέρουν μικρές μπουκίτσες από κρεμώδη τυρί μπουράτα για ένα γρήγορο και εύκολο ορεκτικό ή συνοδευτικό. Λατρεύουμε το κρεμώδες κέντρο της μπουράτα, αλλά μην διστάσετε να το αντικαταστήσετε με κομμάτια φρέσκιας μοτσαρέλας ή μπαλάκια μοτσαρέλας. Το έτοιμο πέστο που αγοράζετε είναι μια εξαιρετική συντόμευση. Επιλέξτε κρύο έτοιμο πέστο για την πιο φρέσκια γεύση.

Έχεις μεγάλη σοδειά από κολοκυθάκια; Μια γεύση από αυτά τα κολοκυθάκια με πέστο και μπουράτα και θα είσαι στον σωστό δρόμο για να λύσεις το πρόβλημα! Η ήπια γλυκιά γεύση του κολοκυθιού είναι το τέλειο μέσο για να μεταφέρει μεγαλύτερες και πιο τολμηρές γεύσεις (σκέψου: πέστο!). Επιπλέον, αυτό το υγιεινό λαχανικό είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες και θερμίδες.

Αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο 20 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος και είναι εύκολη να προσαρμοστεί στα γούστα σου. Λατρεύεις τις λιαστές ντομάτες; Δοκίμασε πέστο από λιαστές ντομάτες αντί για πέστο βασιλικού, ή ρίξε τα κολοκυθάκια σου στο αγαπημένο σου μείγμα μπαχαρικών για να τα κάνεις δικά σου. Ανακάλυψε τις ειδικές συμβουλές και κόλπα μας παρακάτω για τον ιδανικό ορεκτικό που θα αγαπήσεις να φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Συμβουλές από την Κουζίνα του EatingWell
Αυτές είναι οι βασικές συμβουλές που μάθαμε ενώ αναπτύσσουμε και δοκιμάζουμε αυτή τη συνταγή στην Κουζίνα μας για να βεβαιωθούμε ότι λειτουργεί, έχει υπέροχη γεύση και είναι καλή για σένα!

Η τέλεια κολοκυθάκια για αυτή τη συνταγή είναι μεσαίου μεγέθους. Τα μικρά κολοκυθάκια δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν την επικάλυψη. Τα μεγάλα κολοκυθάκια τείνουν να έχουν περισσότερους σπόρους και μπορεί να γίνουν λιπαρά. Είναι σημαντικό να κόψεις τα κολοκυθάκια σε ομοιόμορφα ¾ ίντσας πάχος για να ψήνονται ομοιόμορφα.
Η τυρί μπουράτα είναι σαν μοτσαρέλα με κρεμώδες κέντρο. Σκίσε, μην κόβεις, τη μπουράτα για να διατηρηθεί το κρεμώδες μέρος στη θέση του.
Τίποτα δεν συγκρίνεται με το σπιτικό πέστο, αλλά όταν είσαι σε ανάγκη, το έτοιμο μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Για τη φρεσκότερη γεύση, προτείνουμε να χρησιμοποιείς φρεσκοκατεψυγμένο πέστο αντί για το γυάλινο που έχει μεγάλες αντοχές.

Διατροφικές Σημειώσεις
Τα κολοκυθάκια είναι μια χαμηλής θερμιδικής αξίας, χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες καλοκαιρινή κολοκύθα γεμάτη με θρεπτικά οφέλη. Τα κολοκυθάκια προσφέρουν υγιείς ενώσεις που ονομάζονται καροτενοειδή, οι οποίες βοηθούν στην προστασία του δέρματός μας από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοαγγειακής νόσου.
Η τυρί μπουράτα παρέχει μια υγιή δόση ασβεστίου, ενός μετάλλου που βοηθά στην καλή κατάσταση των οστών και των δοντιών. Επίσης, παρέχει πρωτεΐνη, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι απαραίτητο για την οικοδόμηση και τη συντήρηση των μυών.

Photographer: Robby Lozano, Food Stylist: Julia Levy, Prop Stylist: Josh Hoggle

Συστατικά

1 κιλό κολοκύθια (2 μεσαία), κομμένα σε ροδέλες πάχους 2,5 εκατοστών

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι, και λίγο παραπάνω για γαρνίρισμα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 μπάλα (113 γραμμάρια) τυρί burrata

2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού

Φρέσκος βασιλικός, για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Τοποθετήστε τη σχάρα 15 εκατοστά από την πηγή θερμότητας; προθερμάνετε τον γκριλ στο υψηλό. Τοποθετήστε τις ροδέλες κολοκυθιού σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτί κουζίνας; στεγνώστε τες και αφήστε τες πάνω στα χαρτιά.

Photographer: Robby Lozano, Food Stylist: Julia Levy, Prop Stylist: Josh Hoggle

Ψήστε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, 5 με 6 λεπτά; γυρίστε και ψήστε μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, περίπου 3 λεπτά ακόμα.

Photographer: Robby Lozano, Food Stylist: Julia Levy, Prop Stylist: Josh Hoggle

Ψήστε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, 5 έως 6 λεπτά; γυρίστε και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά ακόμα.

Photographer: Robby Lozano, Food Stylist: Julia Levy, Prop Stylist: Josh Hoggle

Κόψε τη μπουράτα σε κομμάτια. Τακτοποίησε τα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα; βάλε πάνω σε κάθε κομμάτι μπουράτα και μια κουταλιά πέστο. Γαρνίρεις με βασιλικό και τριμμένο κόκκινο πιπέρι, αν θέλεις.

Photographer: Robby Lozano, Food Stylist: Julia Levy, Prop Stylist: Josh Hoggle

About Post Author

You May Also Like

More From Author