Υλικά

  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια
  • 5-6 παξιμαδάκια
  • 100γρ παρμεζάνα
  • 50γρ αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220C.
Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε κατά μήκος σε 4 μπαστουνάκια. Τα βάζετε σε σουρωτήρι, πασπαλίζετε με αλάτι και τα αφήνετε να στραγγίξουν μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.

Θρυμματίζετε στο μούλτι τα παξιμάδια και τρίβετε τη παρμεζάνα.
Ανακατεύετε σ’ ένα μπωλ το αλεύρι, τη παρμεζάνα, τα παξιμάδια, τη καπνιστή πάπρικα και το πιπέρι.
Σε άλλο μπωλ χτυπάτε τα αυγά.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σ’ ένα ταψί.

Με μια λαβίδα, για να μη λερώνετε τα χέρια σας, βουτάτε μερικά μπαστουνάκια στο αυγό και μετά στο μίγμα της παρμεζάνας. Τοποθετείτε τα κολοκυθάκια στο ταψί και συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα.

Ψήνετε στους 220C για 15-20 λεπτά μέχρι να ξεροψηθούν.

Σας προτείνω να τα συνοδεύσετε με γιαούρτι ανακατεμένο με φρέσκα μυρωδικά και ψιλοκομμένες ελιές.
http://pepiskitchen.blogspot.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours