Κλασικό Αυστριακό κέικ με βερίκοκα

Το Αυστριακό κέικ βερίκοκου Marillenkuchen, είναι η καλύτερη επιλογή αν αναζητάτε ένα επιδόρπιο ελαφρύ αλλά πλούσιο σε γεύση. Είναι ένα κλασικό και παραδοσιακό γλύκισμα που πωλείται σε όλα τα αρτοποιεία της Αυστρίας και παρασκευάζεται ιδανικά αυτή την εποχή με τα νόστιμα βερίκοκα του καλοκαιριού.

Υλικά

180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

160 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή

4 αυγά

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

225 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού (γεμάτο) μπέικιν πάουντερ

10 μικρά βερίκοκα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και αλευροβουτυρώστε ή στρώστε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα 28 Χ 20 εκατοστών. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα προσέχοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν ρίξετε το επόμενο, ανακατεύοντας καλά. Βάλτε και τη βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε τα στέρεα υλικά δηλαδή το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν και διπλώστε τα απαλά στο μίγμα των αυγών με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ή με το μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα. Ρίξτε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα και στο μεταξύ καθαρίστε τα βερίκοκα, αφαιρέστε το κουκούτσι τους και κόψτε τα στη μέση. Τοποθετήστε τα πάνω στο μίγμα με την κομμένη μεριά προς τα πάνω και ψήστε το κέικ για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο της ζύμης. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει καλά, πασπαλίστε το ελαφριά με αχνοζάχαρη, κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε!

Πηγή:topontiki.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours