Μία υπέροχη συνταγή της Ντίνας Νικολάου με σπουδαία διατροφική αξία.
- Προετοιμασία: 15
- Μαγείρεμα: 18
ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)
- 500 γρ. σπαγέτι 6 ολικής άλεσης ΗΛΙΟΣ
- 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο Lurpak
- 500 γρ. γαρίδες μικρές, καθαρισμένες
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
- Φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα σπαγέτι αλ ντέντε.
- Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά και τα σουρώνω.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί.
- Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτω τη 1 πιπεριά Φλωρίνης και την πιπερίτσα τσίλι και σοτάρω για 2 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, την πάπρικα και το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά.
- Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 6 λεπτά.
- Ρίχνω τις γαρίδες και βράζω για 3 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτω το τυρί κρέμα και τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύω για να λιώσει το τυρί και να «βραχούν» τα σπαγέτι από τη σάλτσα.
- Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω την δεύτερη πιπεριά και φρέσκο θυμάρι.
- Σερβίρω αμέσως.
+ There are no comments
Add yours