Η κοπή της βασιλόπιτας είναι το πιο διάσημο πρωτοχρονιάτικο έθιμο, η οποία μοιάζει με στρογγυλό τσουρέκι ή κέικ και έχει μέσα ένα φλουρί το οποίο φέρνει τύχη σε όποιον το βρει.

Απλά και εύκολα θα φτιάξεις την καλύτερη βασιλόπιτα κέικ του Σταύρου Βαρθαλίτη, και θα εκπλαγείς με την υπέροχη γεύση της.

Υλικά

6 Αυγά
160 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
160 γρ. Αλεύρι γ. ο. χ.
1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
1/2 Πορτοκάλι (το ξύσμα)
1 κ.σ. Ηλιέλαιο ή βούτυρο για τη φόρμα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160°C.
Σπάμε τα αυγά ένα – ένα, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε για λίγο τα υλικά με κυκλικές κινήσεις.
Στη βάση μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας 26 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί , αλείφουμε τα τοιχώματα με το ηλιέλαιο ή το βούτυρο, μεταφέρουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ, το απλώνουμε ομοιόμορφα και χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο 1 φορά.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 120 λεπτά.
Αφαιρούμε τα τοιχώματα τις φόρμας και μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα, χωρίς το αντικολλητικό χαρτί, σε στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ομοιόμορφα την επιφάνειά της, ώστε να την καλύψουμε, τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και σερβίρουμε.

About Post Author

You May Also Like

More From Author