Έφτασε η ώρα για τη βασιλόπιτα 2025 με αλεύρι από τους Μυλους Ροδιάς
* 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
* 300 γρ. ζάχαρη
* 4 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
* 120 ml χυμός πορτοκαλιού
* 120 ml γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
* 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
* 1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
* 80 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα
* 100 γρ. ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο σταθερό μίξερ με το εξάρτημα του φτερού σε μέτρια ταχύτητα. Όταν κρεμώσει και αφρατέψει το βούτυρο, μεταφέρουμε σε μπολ.
Στον κάδο του μίξερ διαχωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια. Αφήνουμε τους κρόκους σε μπολ στην άκρη.
Χτυπάμε τα ασπράδια μας στο μίξερ με το εξάρτημα του αυγοδάρτη. Πρέπει να τριπλασιαστούν σε όγκο. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Επαναφέρουμε στον κάδο του μίξερ τη βουτυρόκρεμα. Προσθέτουμε τα κροκάδια και χτυπάμε ξανά με το φτερό.
Ρίχνουμε σε 3 δόσεις την μαρέγκα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα κάθε φορά. Καθαριζουμε με τη μαρίζ το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου.
Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχυτητα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στον κάδο, μαζί με μπέικιν πάουντερ και βανίλια. Ρίχνουμε ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή φουντούκια και χτυπάμε.
Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα 25 εκατοστών. Ισιώνουμε το μείγμα με τη μαρίζ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC για περίπου 1 ώρα. Βυθίζουμε το μαχαίρι στο κέντρο της πίτας. Εάν βγαίνει καθαρό, είναι σωστά ψημένη.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με άχνη.