Επειδή ο κιμάς είναι τέλειος, και είναι κρίμα να τον τρως μόνο με μακαρόνια, βρήκαμε μερικές ωραίες συνταγές για εσένα.

Ρολό με κιμά και μπέικον
Υλικά: 250 γρ. ψωμί για τοστ κομμένο σε κομμάτια, 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, 5 αβγά βρασμένα, 1 αβγό ωμό, 3 κ.γ. αλάτι, 3 σκ. σκόρδο, 2 κ.γ. εστραγκόν, 1 κ.γ. πάπρικα, 1 κ.γ. πιπέρι, 1 κρεμμύδι, 2 πιπεριές κόκκινες, 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια, 4-6 κ.σ. ελαιόλαδο, 14 φέτες μπέικον

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ψωμί με τη μία σκελίδα σκόρδο, τη μία κουταλιά εστραγκόν, την πάπρικα, το πιπέρι, και 2 κ.σ ελαιόλαδο και τα κάνουμε ψίχουλα. Το αρωματικό αυτό μείγμα το απλώνουμε πάνω σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από τον φούρνο. Ο φούρνος παραμένει ανοιχτός στους 180ο C.
Παράλληλα βάζουμε τα 5 αυγά να βράσουν για δέκα λεπτά. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις 2 σκ. σκόρδο και το καρότο. Χτυπάμε μέχρι να ψιλοκοπούν αλλά όχι να γίνουν πουρές. Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους στο 1/3. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα και τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίχνουμε το αλάτι και το επιπλέον εστραγκόν. Ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε και το ωμό αυγό. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Σε μία φόρμα για κέικ στρώνουμε το μπέικον στον πάτο και γύρω γύρω (σαν να θέλουμε να αγκαλιάσει το μπέικον το ρολό μας). Προσέχουμε να καλύπτονται ελαφρά μεταξύ τους και να αφήνουμε χώρο για να γυρίσουν και να καλύψουν τον κιμά από πάνω.
Βάζουμε το μισό μείγμα του κιμά στη φόρμα προσέχοντας να μην χαλάσουμε το μπέικον και πιέζουμε καλά με τα χέρια. Ραντίζουμε τα αυγά με λίγο αλεύρι για να μπορέσουν να κολλήσουν με τον κιμά και να μη γίνουν θρύψαλα όταν κόψουμε το ρολό. Τα τοποθετούμε στη μέση της φόρμας. Με προσοχή προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ώστε να μην σπάσουν τα αυγά. Γυρνάμε πάνω από τον κιμά το μπέικον που περισσεύει, το καλύπτουμε με μερικές φέτες ακόμα και πιέζουμε καλά με τα χέρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε ένα ταψί. Αν θέλουμε το βάζουμε λίγο ακόμα στον φούρνο για να ξεροψηθεί το μπέικον και από τις υπόλοιπες πλευρές. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο για να σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
Η συνταγή από εδώ.

Μπιφτέκια γεμιστά με λαχανικά
Υλικά: 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, 2 κρεμμύδια μέτρια (τριμμένα), 1 φλιτζάνι τσαγιού αρακάς, 1 καρότο τριμμένο, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη, 1 κουτ. σούπας ξίδι, 2 αυγά (χωριστά κρόκοι-ασπράδια), 2 κουτ. σούπας σουσάμι, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση: Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε σε δυνατή φωτιά τον αρακά για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ασπράδια και το σουσάμι και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και πλάθουμε ισόπαχα μπιφτέκια, όχι πολύ χοντρά. Χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια και με πινέλο αλείφουμε τα μπιφτέκια. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα μπιφτέκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
Η συνταγή από εδώ.

Μελιτζάνες στο φούρνο με κιμά
Υλικά:
Για τις μελιτζάνες: 6 μελιτζάνες φλάσκες, 1/4 φλ. βαλσάμικο ξύδι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο φρέσκο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
Για τις στρώσεις: 4 κ.σ ελαιόλαδο, 500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος, 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο, 2 σκελίδες σκόρδο, 6 ντομάτες ώριμες κατακόκκινες, 250 γραµ. ανθότυρο θρυµµατισµένο, 250 γραµ. φέτα θρυµµατισµένη, 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκοµµένο, 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκοµµένο, 250 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό, 3 αυγά μεγάλα, 1/2 φλ. φρέσκο γάλα, αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι, 2 κ.σ. φρυγανιά τριµµένη ή ψίχουλα ψωμιού, 2 κ.σ παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο

Εκτέλεση: Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. Τις αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βαλσάμικο. Τις αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 10΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο. Ροδίζουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά, να αλλάξει χρώμα για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να μαραθούν για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και αλατοπίπερο. Τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε.

Στήνουμε το ογκρατέν με τις μελιτζάνες φούρνου: Σε λαδωμένο ταψί 35 εκ. βάζουμε µία στρώση μελιτζάνες. Ανακατεύουμε τα δύο τυριά (ανθότυρο και φέτα) και πασπαλίζουμε µε λίγο τυρί τις στρωμένες μελιτζάνες. Κάνουμε μια στρώση με φέτες ντομάτα και πασπαλίζουμε λίγο κιμά. Προσθέτουμε το μισό μείγμα αυγών. Κάνουμε δεύτερη στρώση με μελιτζάνα και πασπαλίζουμε µε τα τυριά. Κάνουμε στρώση με ντομάτα, στρώση με κιμά και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα αυγών. Καλύπτουμε µε μία στρώση μελιτζάνα και ροδέλες ντομάτα. Αλατοπιπερώνουµε. Αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε σε μπολ τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και πασπαλίζουμε το ογκρατέν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις στην κατω σχάρα για 45΄ να σταθεροποιηθεί. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς C, στην μεσαία σχάρα, για 5-10 λεπτά λιγότερο. Κόβουμε το ογκρατέν, αφού κρυώσει. Όσο είναι ζεστό δεν κόβεται.
Η συνταγή από εδώ.

Κόκκινες πιπεριές γεμιστές με κιμά
Υλικά: 500 γραμμάρια κιμά, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα (προαιρετικά), λίγα φύλλα από θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, 4 κόκκινες πιπεριές «καμπάνες» (κομμένες στη μέση και καθαρισμένες από τα σποράκια), 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν χωρίς τον κιμά. Προσθέτουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να σοταριστεί για τουλάχιστον 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μανιτάρια και τα φύλλα απ’ το θυμάρι και αφήνουμε το μίγμα να «δέσει» για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη. Απλώνουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και, μ’ ένα μικρό κουτάλι, τις γεμίζουμε με το μίγμα του κιμά. Αφήνουμε να ψηθούν για 20-25 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί. Αφού τις ψήσουμε για 5-10 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί, σερβίρουμε.
Η συνταγή από εδώ.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours