Συνταγή – Εκτέλεση – Φώτο: Ματούλα Γιασιράνη
Υλικά
30 λεπτά παρασκευή & 3 ώρες αναμονή
6 μερίδες
- 1 κιλό παντζάρια στον ατμό βλ. sm – έβαλα Αγρόκηπο Χαλβατζή
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light ή κανονικό
- 350 γρ. μαγιονέζα κανονική ή light
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
- 2 κουτ.σούπας μαϊντανό
- 1/2 φλυτζάνι σπόρους ρόδι
- 2 – 3 κουτ.σούπας ξύδι
- 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- Ανθό αλατιού – πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
- Βήμα 1Σε σαλατιέρα, βάζουμε κομμένα σε μικρούς κύβους τα παντζάρια, προσθέτουμε 3 κουτ.σούπας από το γιαούρτι, και 3 κουτ.σούπας μαγιονέζα, τα σκόρδο, τον μισό μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον υπόλοιπο τον φυλάμε για τη διακόσμηση, το ξύδι το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε να ενωθούν, αδειάζουμε σε «ντυμένη» με μεμβράνη φαγητού, φόρμα του κέικ με τρύπα, βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει 2-3 ώρες.
- Βήμα 2Αναμειγνύουμε το υπόλοιπο γιαούρτι, με την υπόλοιπη μαγιονέζα, να ενωθούν και προσθέτουμε 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα τη φόρμα, αφαιρούμε τη μεμβράνη, καλύπτουμε την επιφάνεια με το μείγμα γιαούρτι – μαγιονέζας, στολίζουμε με σπόρους ρόδι την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη!
cookpad.com