Γαρίδες με μανιτάρια και ντομάτα

Υλικά
  • ½ κιλό γαρίδες
  • ½ κούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 5-6 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 9-10 φρέσκα μανιτάρια
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. σκληρή φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Ρίχνουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, βάζουμε τα μανιτάρια, τα αχνίζουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη φρέσκια ντομάτα.

Αφήνουμε την ντομάτα να σοταριστεί για 5 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι,λίγο νερό και βράζουμε το φαγητό, μέχρι να ψηθεί.

Ένα δύο λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τη φέτα, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours