Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, θα ανταμειφθείτε με τέλεια απολαυστικά γευστικά λεμονάτα τετράγωνα. (Επιπλέον, οι κρύες μπάρες λεμονιού είναι πολύ πιο νόστιμες και τραγανές)
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ 16 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Σπρέι μαγειρικής (ή βούτυρο ή λάδι για να απλώσεις στη φόρμα ή το ταψί)
1 φλ. βούτυρο, μαλακό
3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. ζάχαρη άχνη, κι επιπλέον για γαρνιτούρα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 μεγάλα αυγά
3/4 φλ. χυμό λεμονιού
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 λεμόνι, κομμένο σε μικρές φέτες, για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 ° και χρησιμοποιείς ένα ταψί που έχεις καλύψει με ειδικό χαρτί ψησίματος ή που είναι αντικολλητικό.
Πώς να φτιάξεις την κρούστα: Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάς μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και με υφή λεία., 2 έως 3 λεπτά. Προσθέτεις αλεύρι και ζάχαρη άχνη και χτυπάς ξανά μέχρι να συνδυαστούν.
Απλώνεις τη ζύμη στο ταψί και πιέζεις για να στρωθεί ομοιόμορφα. Ψήνεις μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς, 20 έως 25 λεπτά. Αφαιρείς από το φούρνο και αφήνεις στο ταψί να κρυώσει για 30 λεπτά.
Φτιάχνεις τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτυπάς ελαφρά τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστούν πλήρως. Ρίχνεις τη γέμιση πάνω στην ψημένη βάση, και ξαναβάζεις το ταψί στο φούρνο και ψήνεις μέχρι να το μείγμα να είναι σταθερό, περίπου 25 λεπτά.
Αφαιρείς από το φούρνο και το βάζεις στο ψυγείο, 3 έως 4 ώρες (τουλάχιστον). Το κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια και τα γαρνίρεις με ζάχαρη άχνη και φέτες λεμονιού.
Πηγή: botrini.gr
+ There are no comments
Add yours