Αυγά benedict με σάλτσα από τον Πέτρο Συρίγο

Μια κλασσική επιλογή για brunch, τα αυγά benedict με σάλτσα τώρα φτιάχνονται από τα χεράκια σας!

Υλικά

Για την σάλτσα
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Χυμό από ½ λεμόνι
100 γραμμ. βούτυρο

Για το στήσιμο
1 φέτα ψωμί
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 φύλλο μαρούλι
1 φέτα καπνιστή γαλοπούλα
1 αυγό ποσέ
2 κουταλιά της σούπας σάλτσα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κρόκο του αυγού, την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού. Σε ένα μπρίκι λιώνετε το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά τα υλικά στο μπολ και σιγά σιγά προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα.

Αλείφετε το ψωμί με μουστάρδα και τοποθετείτε πάνω ένα φύλλο μαρούλι, μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα και ένα αυγό ποσέ. Περιχύνετε με σάλτσα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και απολαμβάνετε!

About Post Author

+ There are no comments

Add yours