
Υλικά
300 γρ. πλιγούρι |
400 ml καυτό νερό |
χυμό από 1/2 λεμόνι |
φυλλαράκια από 1/2 φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα |
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο |
αλάτι |
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι |
100 γρ. σταφίδες κορινθιακές |
100 γρ. βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα |
100 γρ. αμύδγαλα καβουρδισμένα |
Μέθοδος Εκτέλεσης
1 Σε ένα φαρδύ μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι και προσθέτουμε το καυτό νερό ώστε να το καλύψει καλά.
2 Αφήνουμε το πλιγούρι για 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό, να φουσκώσει και να μαλακώσει και στη συνέχεια το στύβουμε καλά με τα χέρια και το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ.
3 Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο, τον μαιντανό, τις σταφίες, τα βερίκοκα, τα αμύδγαλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
4 Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα.
Πηγή:ilike.recipes