Ένα ξεχωριστό επιδόρπιο με το kick του τζίντζερ στον ουρανίσκο να κάνει την διαφορά

Μερικές κουταλιές μους σοκολάτας αρκούν για να σας πάνε στον Παράδεισο. Η συγκεκριμένη συνταγή με δροσιστικό τζίντζερ και λίγο τσίλι θα γίνει η αγαπημένη σας. γιατί αναβαθμίζει και τονίζει την απολαυστική γεύση της αγαπημένης σας σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ

200γρ μαύρη σοκολάτα
3 μεγάλα αυγά, ξεχωριστά
40γρ ζάχαρη άχνη
30γρ τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλο-τριμμένο
140ml σαντιγί
30γρ. κρυσταλωμένο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1/4κ.γ. φλοίδες τσίλι
¼ κ.γ. αλάτι

Εκτός από το τελικό αποτέλεσμα, απολαυστική είναι και η διαδικασία

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετήστε την σοκολάτα σε ένα πυράντοχο μπολ και προσθέστε 120ml βραστό νερό. Αφήστε την στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα ασπράδια των αυγών και προσαρμόζοντας το χτυπητήρι στην βάση χτυπήστε τα μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές κορυφές.

Η σοκολάτα θα πρέπει να έχει λιώσει στο βραστό νερό. Προσθέστε το τζίντζερ και ανακατέψτε μέχρι να πάρει το μίγμα μια λεία υφή.

Τοποθετήστε την ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μεσαίο μπολ και χρησιμοποιώντας το χτυπητήρι (δεν χρειάζεται να το καθαρίσετε) χτυπήστε τα μέχρι ο μίγμα να γίνει ωχρό και αφράτο.

Προσθέστε την σαντιγί και με το χτυπητήρι (δεν χρειάζεται ούτε τώρα να το καθαρίσετε) χτυπήστε την κρέμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.

Προσθέστε το μίγμα σοκολάτας σε αυτό με τους κρόκους και ανακατέψτε. Προσθέστε το 1/3 από τα ασπράδια αυγών και ανακατέψτε.

Στην συνέχεια μεταφέρετε όλα το μίγμα στο μίγμα με τα ασπράδια και ανακατέψτε απαλά για να ενσωματωθούν τα υλικά. Τέλος ανακατέψτε ελαφριά την σαντιγί και σερβίρετε σε μπολ. Πασπαλίστε από επάνω με το καραμελωμένο τζίντζερ, τις φλοίδες τσίλι και το αλάτι.

Βάλτε το στο ψυγείο για 4 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Δείτε μια εύκολη συνταγή και τεχνική για μους σοκολάτας στο λεπτό. Άλλωστε, θα την χρειαστείτε και ως υλικό για πιο σύνθετη ζαχαροπλαστική στο σπίτι:

Μήπως σας ενδιαφέρει η εκδοχή της λευκής σοκολάτας; Μια μους λευκής σοκολάτας πάντα ξεχωρίζει.

Πηγή:in.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours