Σεφ με αστέρια Michelin μοιράζονται 3+1 πεντανόστιμες συνταγές

Αναρωτιέστε πώς να αξιοποιήσετε το κοτόπουλο που περίσσεψε από χθες; Μην το πετάξετε, γιατί μπορείτε να φτιάξετε νέες, φρέσκες και πεντανόστιμες συνταγές, τις οποίες μάλιστα εμπιστεύονται σεφ που έχουν βραβευτεί με αστέρια Michelin.

Συνταγή για σαλάτα panzanella με κοτόπουλο

Ο Κρις Μόργκαν, ο οποίος διευθύνει το εστιατόριο Bammy’s στην Ουάσιγκτον, λατρεύει αυτή τη συνταγή της νόστιμης και δροσιστικής σαλάτας panzanella με σπιτικά κρουτόν και μια σάλτσα.

Για να φτιάξετε τη σαλάτα panzanella, η οποία έχει καταγωγή από την Ιταλία, θα χρειαστείτε:

  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • μπαγιάτικο ψωμί για τα κρουτόν
  • μερικά ανάμεικτα χόρτα
  • ψητό κοτόπουλο

Ο Μόργκαν ξεκινάει αυτή τη συνταγή ψήνοντας πρώτα τα κρουτόν.

Συνεχίζει με τη σάλτσα, για την οποία θα χρειαστείτε: 1 κονσέρβα με κόκκινες ψητές πιπεριές, 2 σκελίδες σκόρδο, ¾ φλιτζανιού αμύγδαλα, 1 ½ φλιτζανιού ελαιόλαδο, 4 κουταλιές ξίδι κόκκινο, 1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα.

Πρώτα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, στη συνέχεια προσθέστε τα αμύγδαλα και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν ελαφρά. Αφήστε τα αμύγδαλα στην άκρη για περίπου 20 λεπτά ώστε να κρυώσουν.

σαλάτα panzanella με κοτόπουλο

Απλώστε τις πιπεριές στο τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέστε τα αμύγδαλα και το σκόρδο και ανακατέψτε ξανά. Συμπληρώστε τον χυμό λεμονιού, το ξίδι και την καπνιστή πάπρικα.

Στη συνέχεια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε σε ένα μπολ τα ανάμεικτα χόρτα με το κοτόπουλο, τις ντομάτες και τα φρέσκα κρουτόν -τα οποία πρέπει να είναι ακόμη ζεστά. Προσθέστε τα όλα μαζί στο μείγμα με τη σάλτσα και απολαύστε!

Λαχταριστή σούπα κοτόπουλο με κομμάτια τορτίγια

Ο Αντριου Ζίμερμαν, σεφ του εστιατορίου Sepia στο Σικάγο, δίνει τη δική του αγαπημένη συνταγή με κοτόπουλο που περίσσεψε.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τοματόσουπα
  • 1 κονσέρβα τοματάκι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 φλιτζάνια ψητό κοτόπουλο
  • 1 φλιτζάνι φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 αβοκάντο
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 1/4 του φλιτζανιού τραγανή τορτίγια σε chips
  • λίγο λάιμ

Ξεκινήστε τη συνταγή ζεσταίνοντας πρώτα το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη χύτρα, προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά.

σούπα κοτόπουλο με κομμάτια τορτίγια

Συμπληρώστε το κοτόπουλο και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε τη σούπα να βράσει.

Σερβίρετε με τα chips τορτίγιας.

Συνταγή για πεντανόστιμη κοτόπιτα

Ο Κέρτις Στόουν, ο οποίος διευθύνει τα Maude και Gwen στο Λος Άντζελες, συνιστά τη χρήση αυτής της συνταγής για κοτόπιτα όταν θέλετε να φάτε κάτι γρήγορα και χωρίς να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια.

Για να φτιάξετε την κοτόπιτα του Στόουν θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό ψητό κοτόπουλο,
  • 1 πακέτο έτοιμο φύλλο κουρού
  • 1 ¾ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • ¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος κρέμα,
  • ¾ φλιτζανιού συν 1 κουταλιά της σούπας πλήρες γάλα,
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 ραπανάκι ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ψιλοκομμένο σέλινο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • φρέσκο ​​θυμάρι
  • 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές βούτυρο

Ξεκινήστε λιώνοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα, το ραπανάκι, το σκόρδο και μαγειρέψτε -ανακατεύοντας περιστασιακά- για περίπου 10 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.

Πασπαλίστε με αλεύρι και ανακατέψτε για περίπου ένα λεπτό, αλλά βεβαιωθείτε ότι το αλεύρι δεν καφετίζει. Στη συνέχεια, δυναμώστε τη φωτιά και προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι.

κοτόπιτα

Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου πέντε λεπτά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το κοτόπουλο. Συμπληρώστε με αλάτι και πιπέρι και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αυγό με λίγο νερό. Στη συνέχεια, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ξεδιπλώστε τη ζύμη σας. Αδειάστε όλη τη γέμιση σε μια στρώση.

Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο χωρίς να πιέζετε.

Ραντίστε την επιφάνεια της κοτόπιτας με το μείγμα αβγού – νερού.

Ψήστε την κοτόπιτα σε καλά προθερμανσμένο φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Σπιτική κοτόσουπα

Ο Μπραντ Κάρτερ, του Carters of Moseley στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, προτείνει να συνδυάσετε το κοτόπουλο με ζυμαρικά noodles για να φτιάξετε αυτή τη σούπα.

κοτόσουπα με αβγό

Θα χρειαστείτε:

  • ζωμό κοτόπουλου
  • λάχανο
  • καλαμπόκι
  • μπιζέλια
  • κοτόπουλο
  • noodles

Πρώτα, ζεστάνετε λίγο ζωμό κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια συμπληρώστε τα λαχανικά.

Προσθέστε το κοτόπουλο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες και στο τέλος τα noodles.

Ο Κάρτερ συνιστά επίσης να σερβίρετε τη σούπα με ένα βραστό αυγό στην κορυφή. Προτείνει να το μαγειρέψετε για έξι λεπτά και στη συνέχεια να το αφήσετε να δέσει σε μια σάλτσα σόγιας για δύο έως τρεις ώρες (απλώς φροντίστε να το έχετε ξεφλουδίσει πρώτα).

Τέλος, απλώς κόψτε το αυγό στη μέση και σερβίρετε με τη σούπα.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Πηγή: iefimerida.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours