Ψάρι στη λαδόκολλα από τον Τάσο Αντωνίου! Ψήνοντας το ψάρι σε πακέτο στη λαδόκολλα πετυχαίνουμε τέλεια ζουμερή σάρκα και ένα απόλυτα υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί ψάρι στη λαδόκολλα
Προετοιμασία 5λεπτά λεπτά
Εκτέλεση 35λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος 40λεπτά λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 380θερμίδες
Υλικά
- 2 τσιπούρες καθαρισμένες και πλυμένες
- 1 ντομάτα
- 1 λεμόνι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τη ντομάτα και το λεμόνι σε μέτριες ροδέλες.
- Με το μαχαίρι χαράζουμε τις τσιπούρες κατακόρυφα ξεκινώντας από το κεφάλι.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά την κοιλιά κάθε τσιπούρας. Γεμίζουμε με λίγες ροδέλες ντομάτας και λεμονιού. Χοντροκόβουμε λίγο μαϊντανό και γεμίζουμε τις τσιπούρες.
- Αν χρειάζεται, προσθέστε επιπλέον αλατοπίπερο στο εσωτερικό του ψαριού.
- Ακουμπάμε τη μια τσιπούρα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αλατίζουμε την επιφάνεια του ψαριού. Ρίχνουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι. Περιχύνουμε το ψάρι με ελαιόλαδο.
- Διπλώνουμε τη λαδόκολλα στη μέση σκεπάζοντας το ψάρι. Τυλίγουμε τις άκρες τις λαδόκολλες σε πακέτο. Συνεχίζουμε με τη δεξιά και αριστερή πλευρά, κλείνοντας καλά το πακέτο μας. Με μια οδοντογλυφίδα σφραγίζουμε τις δυο άκρες.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο ψάρι.
- Μεταφέρουμε τα πακέτα στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ψάρι.
- Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και ανοίγουμε τα πακέτα.
- Σερβίρουμε το ψάρι ζεστό μέσα στα πακέτα.