Ο Αντώνης Κονιάκος κάνει την επόμενη επιχειρηματική του κίνηση με δυο καινούργια project, αυτή τη φορά στο Χαλάνδρι, τα οποία επιμελείται γευστικά ο εδώ και χρόνια σταθερός συνεργάτης του, Γιάννης Κοσμαδάκης, ενώ στο πολύ επιτυχημένο Malconi’s συνασπίζεται με τον Δήμο Στασινόπουλο, έχοντας κι εκεί ωραία σχέδια στα σκαριά.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια του Malconi’s και παρά τη μεγάλη δημοφιλία του, τόσο ο ιδιοκτητής του Αντώνης Κονιάκος όσο και ο σεφ του, Γιάννης Κοσμαδάκης (φωτό με την ομάδα του στο νέο Innamorata) έχουν επιλέξει εξαρχής να κρατήσουν  ένα χαμηλό προφίλ το οποίο διατηρούν μέχρι και σήμερα που ανοίγουν τα πανιά τους με νέα concept στα βόρεια προάστια αλλά και με μια ηχηρή συνεργασία στο flagship εστιατόριο στο Κολωνάκι.

Λέω να ξεκινήσω από το Innamorata, το οποίο έκανε διακριτική πρεμιέρα εδώ και λίγες μέρες επί της οδού Λυκούργου στο Χαλάνδρι. Πρόκειται για μια μοντέρνα τρατορία με την σφραγίδα του Γιάννη Κοσμαδάκη και head chef τον Δημήτρη Μαρδάκη, στην οποία αποτυπώνει με μια – να το πω έτσι – ζυγισμένα μοντέρνα ματιά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ιταλική κουζίνα. Επειδή, τώρα, γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η δύναμη της βρίσκεται στην απλότητα και στις ποιοτικές πρώτες ύλες, ο ίδιος αποφάσισε στο Innamorata να την πειράξει τόσο όσο, χωρίς να κάνει «αλχημείες» και περιττές εξτραβαγκάντσες. Έτσι, το άρτι αφιχθέν εστιατόριο θα δώσει έμφαση στη πίτσα σμίγοντας κατά κάποιο τρόπο την ναπολιτάνικη με την σχολή της Ρώμης και στην φρέσκια πάστα: εδώ παρουσιάζει κάτι το οποίο μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και ανυπομονώ να δοκιμάσω. Έχει ενσωματώσει σε κάθε φρέσκο ζυμαρικό ένα ή περισσότερα στοιχεία από κάποιες κλασικές ιταλικές μακαρονάδες. Έτσι, για παράδειγμα, η πάστα για τη καρμπονάρα θα έχει αρώματα από guanciale, ενισχύοντας έτσι με έξτρα umami τη ραχοκοκαλιά του πιάτου. Από την άλλη, τώρα, τριγύρω από αυτούς τους δυο βασικούς άξονες, φιγουράρει μια σειρά από σπεσιαλιτέ, όπως carpaccio σφυρίδας, vitello tonnato με wagyu, προσεγμένες κοπές βοδινών και πάει λέγοντας…

Ακριβώς μεσοτοιχία με το Innamorata, ανοίγει οσονούπω το έτερο του ήμισυ. Το Jackie on Fire θα έχει πιο καθημερινό και laid back χαρακτήρα, θα χρησιμοποιεί μόνο κάρβουνο ως καύσιμη ύλη, ενώ από το καπνιστήριο του θα βγαίνουν λαχταριστά κομμάτια κρέατος, όπως brisket, spare ribs κτλ. Το σενάριο όμως δεν τελειώνει ούτε εδώ ούτε τόσο απλά. Ο Γιάννης Κοσμαδάκης που επιμελείται και το γευστικό κομμάτι του Jackie on Fire, έχει στήσει μια έξτρα κουζίνα από την οποία θα βγαίνουν smash burgers και sando με ότι θα καπνίζεται στο BBQ.

Μες την εβδομάδα κιόλας αρχίζουν τα πρώτα δοκιμαστικά κι από όσο μαθαίνω αναμένεται να ανοίξει σχετικά σύντομα. Και με το Malconi’s τι γίνεται; Ο Αντώνης Κονιάκος έδωσε τα χέρια με τον Δήμο Στασινόπουλο, έναν από τους πιο δυνατούς επιχειρηματίες που έχει σαρώσει τα τελευταία χρόνια στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή, σε μια συνεργασία που αναμένεται να φέρει ακριβώς δίπλα από το Malconi’s ένα ολοκαίνουργιο project. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι θα λέγεται Malconi’s Asia, ο χαρακτήρας του θα φοράει τα χρώματα του έθνικ, θα είναι ανοιχτοκάδρος και άκρως διασκεδαστικός αλλά με λονδρέζικο class, ενώ στο επίκεντρο της γαστρονομικής του ταυτότητας θα βρίσκεται η πάπια Πεκίνου με διάφορες ασιατικές σπεσιαλιτέ που θα την πλαισιώνουν. Όταν αυτές οι σκέψεις σχηματοποιηθούν και πάρουν τον δρόμο της υλοποίησης, θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως ακούγεται ωραίο και πολλά υποσχομένο.

Innamorata: Λυκούργου 5Α, Χαλάνδρι, τηλ. 2106756733

Πηγή:fnl-guide.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author