Η γαστροταβέρνες, ανθίζουν ολοένα και περισσότερο και στην Αθήνα, με τον κόσμο να τις επισκέπτεται συχνά και να τις προτιμά.
Το αριστοτεχνικό πάντρεμα του παραδοσιακού και του σύγχρονου στα μαγαζιά αυτά, φαίνεται πως ενθουσιάζει τον γαστρονομικό κόσμο ενώ οι γεύσεις των πιάτων έχουν την τάση να φέρουν μια νοσταλγία του παρελθόντος, πάντα όμως με μια σύγχρονη προσέγγιση.
Ένα από τα «μυστικά» συστατικά της επιτυχίας των gastropubs είναι φυσικά οι οικείες μυρωδιές και γεύσεις, οι προσιτές τιμές αλλά και η ατμόσφαιρά τους, που αποπνέει κάτι οικείο, φιλικό, σχεδόν οικογενειακό.
Στην πόλη, όπου ό,τι κι αν ψάξει κανείς μπορεί να το βρει, οι γαστροταβέρνες γνωρίζουν άνθιση και τα ευφάνταστα, πάντα παραδοσιακά αλλά με μοντέρνα προσέγγιση, πιάτα ενθουσιάζουν τους επισκέπτες τους. Η ελληνική κουζίνα μοιάζει να βρίσκεται στα καλύτερά της και οι chefs δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στις κουζίνες των σύγχρονων μεζεδοπωλείων της εποχής.
4 gastropub της Αθήνας για γαστρονομικά «ταξίδια» γεύσεων
Στην Αθήνα υπάρχουν διάφορα στέκια που χαρακτηρίζονται ως γαστροταβέρνες και παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 4 από τα αγαπημένα μας μαγαζιά, ώστε να γνωρίσεις την κουζίνα τους και να την αγαπήσεις.
Τραβόλτα
Μια από τις πιο περιζήτητες ψαροταβέρνες βρίσκεται στο Περιστέρι και δεν είναι άλλη από το «Τραβόλτα», από τους δημιουργούς του «Base Grill». Παραδοσιακά πιάτα και γεύσεις κάνουν «βόλτα» από τον κατάλογο στα τραπέζια και κερδίζουν αμέσως μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κόσμου που τα δοκιμάζει. Προσεγμένα πιάτα με πρωταγωνιστές τα θαλασσινά -και όχι μόνο-, ορεκτικά και τεράστια ποικιλία σε ετικέτες ποτών, είναι μερικά από όσα γαργαλούν τον ουρανίσκο σου.
Αρκαδίας και Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι
Dopios
Το πιο γευστικό tapas θα το δοκιμάσεις, χωρίς καμιά αμφιβολία, στο Dopios. Το πάντρεμα του παραδοσιακού και του μοντέρνου, των κλασικών πιάτων, με τη γκουρμέ φιλοσοφία είναι σίγουρα ένας από τους πολλούς λόγους που αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μεζεδοπωλείο. Όσο για τον χώρο και τις γεύσεις, η κομψότητα κυριαρχεί και τα εκλεπτυσμένα πιάτα του chef Χριστόφορου Πέσκια υπόσχονται ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων.
Σκουλενίου 1, Πλ. Αγίων Θεοδώρων
Τζουτζούκα
Η Τζουτζούκα είναι ένα από τα πιο κεφάτα μαγαζιά της πόλη, με νόστιμο φαγητό και επιλεγμένα κρασιά. Ο Γιάννης Μενεξής και ο Ιάσωνας Καρίπης, head chef και sous-chef αντίστοιχα, φροντίζουν να σερβίρουν πιάτα με γεύσεις παραδοσιακές αλλά και νέες. Μέσα από τη σύγχρονη ματιά τους δημιουργούν ευφάνταστα και λαχταριστά πιάτα επιλέγοντας πάντα πρώτης ποιότητας πρώτες ύλες.
Μεγάλου Βασιλείου 32, Ρουφ, Ρουφ, Αθήνα
ΦΙΤΑ
Ο μάγειρες Φώτης Φωτεινόγλου και ο Θοδωρής Κασσαβέτης έφεραν στον Νέο Κόσμο έναν εντελώς διαφορετικό γαστρονομικό αέρα. Η γαστροταβέρνα ΦΙΤΑ καθημερινά σερβίρει διαφορετικά πιάτα καθώς η φιλοσοφία του μαγαζιού θέλει να ράφια, τα ψυγεία και οι αποθήκες να «ξεμένουν» κάτι που σημαίνει ότι τα πιάτα θα είναι πάντοτε φρέσκα και κορυφαίας ποιότητας. Το ΦΙΤΑ που θυμίζει στέκι παλιάς γειτονιάς της Αθήνας υπόσχεται εγγυημένο γαστρονομικό αποτέλεσμα, με γεύσεις και εικόνες που θα σε γυρίζουν πάντα πίσω.
Ντουρμ 1, Νέος Κόσμος
Πηγή:bovary.gr