Τον Αύγουστο η Αθήνα γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Όσο περνούν οι μέρες και η πόλη αδειάζει όλα μοιάζουν να κυλούν πιο αργά και η πολύβουη πόλη παίρνει μια άλλη μορφή.
Ένα από τα καλά του Αυγούστου είναι ότι μπορείς να χαρείς τους άδειους δρόμους και την εύκολη εύρεση πάρκινγκ και το καλύτερο απ’ όλα; Να βρεθείς σε αγαπημένα στέκια χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κράτηση ημέρες πριν ή να ασφυκτιούν από κόσμο.
Τον μήνα αυτό, λοιπόν, αν ξέμεινες στην Αθήνα, ήρθε η ώρα να επιλέξεις εκείνα τα μαγαζιά που όλο τον χειμώνα γινόταν χαμός.
Pharaoh
Από τη στιγμή που άνοιξε, λίγο πριν την έλευση του 2023, το Pharaoh τάισε όλη την Αθήνα. Όλοι συζητούσαν για το wine-bar εστιατόριο που άνοιξε στα Εξάρχεια και το καταπληκτικό φαγητό του.
Μπορεί ο ορισμός ως wine-bar εστιατόριο να παραπέμπει σε κάτι πιο «κυριλέ», ωστόσο, το Pharaoh αποτελεί το εστιατόριο που θα χαρείς να βρεθείς στο τραπέζι του και να καλοφάς το φαγητό που θυμίζει τη γιαγιά σου. Από τη μια βλέπεις ράφια με βινύλια, καυσόξυλα και memorabilia και από την άλλη κατσαρόλες να ανοίγουν και το μαγείρεμα στη φωτιά με ξύλα να μην σταματά.
Το μενού αλλάζει με τις εξαιρετικές πρώτες ύλες και την εποχικότητα να αποτελούν αναμφισβήτητα στοιχεία.
Σεϋχέλλες
Οι Σεϋχέλλες έχουν επιστρέψει ανανεωμένες στον Κεραμεικό και επανασυστήθηκαν στους foodies της πόλης, οι οποίοι το είχαν αγκαλιάσει αλλά κάποια στιγμή έφευγαν με ένα παράπονο.
Στο μαγαζί δεν έχουν αλλάξει τόσο στη διακόσμηση –έγινε το απαραίτητο φρεσκάρισμα, όσο και στο μενού. Σε αυτό θα βρείτε το πιάτο που έκανε και κάνει θραύση, τις παπαρδέλες με τον καβουρμά και το γαλοτύρι, ενώ τιμούν και τα όσπρια κάτι που πολλοί θαμώνες ξεχωρίζουν.
Λοκάλι
Η αυλή και η ταράτσα του Λοκάλι αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία του κέντρου της Αθήνας. Ντόπιοι και ταξιδιώτες γίνοταν ένα, αράζοντας στα τραπέζια και συζητώντας κάτω από τα πολύχρωμα φωτάκια.
Το Λοκάλι γεμίζει από το πρωί για καφέ και brunch, ενώ καθώς ο ήλιος δύει τα δροσιστικά κοκτέιλ –κλασσικά αλλά και πιο πειραγμένα, θυμίζουν ότι το καλοκαίρι αξίζει και στην πόλη. Από το μενού ξεχωρίζουν τα τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με κυδωνάτες πατάτες αλλά και τα ζυμαρικά με ραγού λαχανικών.
Επτά Μάρτυρες
Η άδεια πόλη αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να βρεθείς στους Επτά Μάρτυρες. Μπορεί «εκείνοι» να ατενίζουν το Αιγαίο από τις πλαγιές της Σίφνου, ωστόσο, το στέκι στον Νέο Κόσμο σερβίρει κρασί και μεζέδες για τη μέση.
Από τότε που άνοιξε, Αθηναίοι και ταξιδιώτες πέρασαν από το wine bar και κρατώντας ένα ποτήρι στο χέρι, στάθηκαν στο πεζοδρόμιο της Μεναίχμου, συζητώντας. Αυτές οι ημέρες, λοιπόν, είναι η ευκαιρία να βρεθείς στους Επτά Μάρτυρες και να ευχαριστηθείς το κρασί σου.
Gamay
Το ίδιο ισχύει και για το Gamay, στο οποίο γινόταν ένας μικρό χαμός από νωρίς και αν ήσουν τυχερός έβρισκες μια γωνιά να σταθείς. Αυτό που κάνει το Gamay να ξεχωρίζει είναι αναμφισβήτητα η χαλαρή του ατμόσφαιρα που περνά και στους θαμώνες.
Όποιος περνά τις πόρτες του αισθάνεται μια οικειότητα. Φίλοι και ζευγάρια συζητούν, γελούν, πάντα παρέα με ένα εκλεκτό κρασί. Στη λίστα την τιμητική τους έχουν τα κρασιά ήπιας οινοποίησης με ετικέτες από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα.
Πηγή:bovary.gr