Ωραία vegan εστιατόρια που ίσως δεν είχες πάει

Αν ψάχνεις καλό vegan φαγητό στην Αθήνα, έχουμε μερικές διευθύνσεις που ίσως δεν είχες σκεφτεί. Κόπιασε, λοιπόν.

Δεν είναι ανάγκη να είσαι vegan για να λατρεύεις το vegan φαγητό. Αφού είναι πεντανόστιμο ούτως ή άλλως. Και, ευτυχώς, όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, η Αθήνα προσφέρει σούπερ χώρους για vegan και χορτοφαγικό φαγητό, σε πολύ ωραίες τιμές.

Και έχουμε να σου προτείνουμε τέσσερις διευθύνσεις που ίσως δεν είχες σκεφτεί.

Cookoomela Grill 


Θεμιστοκλέους 43-45, Εξάρχεια, τηλ: 2111822343
Ένα σουβλατζίδικο στα Εξάρχεια που ειδικεύεται… στο μανιτάρι. Απίστευτος και σούπερ πρωτότυπος ο γύρος μανιταριών, αλλά εκτός από αυτό μπορείς να δοκιμάσεις σουτζουκάκια από φακές συνδυασμένα με πλούσια vegan τυριά φτιαγμένα από ξηρούς καρπούς. Παίζουν και πολύ νόστιμα vegan γλυκάκια, που αλλάζουν τακτικά. Για να φάμε του σκασμού – και με πολύ μικρό οικολογικό αποτύπωμα – υπολογίζουμε περί τα 8-10€, και ίσως πολλά λέμε.

Up Κυτταρική Θρέψη


Ακαδημίας 91, Κέντρο, τηλ: 2114025900
Μπέργκερς λαχανικών, είπατε; Βεβαίως, θα πούμε εμείς. Μπολ με κινόα και ρεβίθια, απίστευτες σαλάτες και ζεστές σούπες βελουτέ για τις κρύες μέρες. Τα γεύματα έχουν φτιαχτεί σε συνεργασία με διατροφολόγο, ώστε να είναι όσο πιο υγιεινά και χορταστικά γίνεται. Και, φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τους ολόφρεσκους χυμούς και smoothies. Για χορταστική vegan ευτυχία, υπολογίζουμε γύρω στα 7-9€.

Peas


Φαλήρου 40, Κουκάκι, τηλ: 2109218875
Ένα πανέμορφο μπιστρό μας περιμένει στο Κουκάκι, και σερβίρει από φρέσκους φυσικούς χυμούς μέχρι χορτοφαγικά μπεργκεράκια, μέχρι σουβλάκι από σεϊτάν. (Αν δεν έχεις φάει ποτέ σεϊτάν, σε παρακαλούμε να το κάνεις, είναι μακράν το νοστιμότερο από όλα τα υποκατάστατα κρέατος.) Τα Buddha bowls του είναι φανταστικά, και ό,τι καλύτερο για μια γρήγορη και υγιεινή δόση ενέργειας. Τρομερά γλυκά θα βρεις και εδώ, όπως η τάρτα λεμονιού και η μηλόπιτα, και για ένα χορταστικό γεύμα, να υπολογίζεις περί τα 10-15€ το άτομο.

Local Green  


Περικλέους 30-32, Κέντρο, τηλ: 2103214500
Σαλάτες με superfoods. Λαχταριστά και τραγανά από τα ολόφρεσκα λαχανικά τους wraps. Μια απίστευτη σαλάτα με ρεβίθι και αβοκάντο, και ένα πολύχρωμο μπολ με κουνουπίδι κάρι. Τόφου και μανιτάρι αναλαμβάνουν το βαρύ φορτίο της πρωτεΐνης. Υπάρχουν και επιλογές όμως με τυρί, αλλά και ένα απίστευτο μπολ με γαρίδα για τους pescatarians (χορτοφάγοι που κατά τ’ άλλα επιτρέπουν στον εαυτό τους ψάρι και θαλασσινά). Και για γλυκό σβήσιμο, acai μπολ με ολόφρεσκα φρούτα. Όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα, με γύρω στα 12-15€ το άτομο.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours