Ταβέρνες στην Αθήνα με νόστιμο και οικονομικό φαγητό

Πάντοτε το Σαββατοκύριακο είναι μία καλή αφορμή για τους κατοίκους της Αθήνας να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητά τους και να κάνουν μία βόλτα. Ειδικά αν έχουν σύμμαχο τον καλό καιρό.

Όσοι, λοιπόν, επιλέγουν να μείνουν εντός των τειχών συνήθως επιλέγουν συγκεκριμένα μέρη για να κάνουν τη βόλτα τους και, κυρίως, για να πιουν τον καφέ τους ή να φάνε.

Εμείς παρακάτω μαζέψαμε τα 10 παραδοσιακά ταβερνάκια που επιλέγουν συνήθως οι Αθηναίοι μέρες σαν και αυτή. 

Μπακαλιαράκια, Πλάκα

Μπορεί ο μπακαλιάρος σκορδαλιά να είναι το παραδοσιακή φαγητό για την 25η Μαρτίου, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να φάμε και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Παίρνοντας αυτό ως δεδομένο, προφανώς και δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός λίστας το εμβληματικό μαγαζί που θεωρείται η παλαιότερη εν ενεργεία ταβέρνα της Αθήνας. Είναι γνωστή και ως Δαμίγος και οι Αθηναίοι δεν σταματούν να την επισκέπτονται. Κάποιον λόγο θα έχουν.

Κυδαθηναίων 41, Πλάκα

Της Θεάτρου το Στέκι, Ομόνοια

Από τα πιο γνωστά μεζεδοπωλεία του κέντρου της Αθήνας. Ξεχωρίζει για τα πολύ όμορφα πιάτα που προσφέρει με κορυφαία τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, τα κεφτεδάκια και τους γίγαντες στον φούρνο. Είναι από τις περιπτώσεις των μαγαζιών με το πολύ ετερόκλητο κοινό που προσφέρει πολύ νόστιμο φαγητό σε πολύ καλές τιμές. Ό,τι πρέπει για μεζέδες μετά την παρέλαση.

Θεάτρου 3-5, Ομόνοια

Το Στέκι της Κυπριάδου, Πατήσια

Ένα μικρό οικογενειακό μεζεδοπωλείο με αξιοσημείωτη ποιότητα σε όλα τα πιάτα του καταλόγου του. Πολύ συχνά θα ακούσεις γι’ αυτό ότι εκ πρώτης όψεως δεν σου γεμίζει το μάτι αλλά σιγά-σιγά σε κερδίζει με τις γεύσεις και τις πολύ καλές τιμές του. 

Δροσίνη 17, Αθήνα

O Μπαρμπαδήμος, Πειραιάς

Από τα πιο γνωστά και πιο ποιοτικά φαγάδικα του Πειραιά. Οκ, μπορεί να μην έχει τη θέα στη θάλασσα που έχει η Πειραϊκή αλλά οι Πειραιώτες τον τιμούν παραδοσιακά, ειδικά ημέρες σαν και αυτές των εθνικών εορτών. Ο Μπαρμπαδήμος είναι γνωστός για τα πολύ νόστιμα κρεατικά του, τις σαλάτες αλλά και γενικότερα την πολίτικη κουζίνα του. Αν πας μία φορά, θα ξαναπάς σίγουρα.

Γεωργίου Θεοτόκη 2, Πειραιάς

Λαδόκολλα, Μπουρνάζι

Ο κανόνας για τους γνώστες του Περιστερίου. Προσεγμένος χώρος, νόστιμο φαγητό και τιμές που έρχονται από άλλες εποχές. Υπάρχει και σε άλλες περιοχές αλλά ειδικά η συγκεκριμένη έχει εντυπωθεί στη μνήμη πολλών Περιστεριωτών ως το μαγαζί που θα πας να φας μετά την παρέλαση.

Παρασκευοπούλου 42, Περιστέρι

Το Γυμνάσιο, Νέα Φιλαδέλφεια

Απέναντι από τα σχολεία και πολύ κοντά στη λεωφόρο Δεκελείας. Περιοχή γνωστή για τα πολύ ωραία μεζεδοπωλεία της τα οποία επισκέπτονται ντόπιοι -και όχι μόνο- από το μεσημέρι και μετά. Διαλέγουμε ενδεικτικά το Γυμνάσιο ως ένα από τα πιο γνωστά και πιο οικονομικά της περιοχής. Θα φας και θα πιεις πολύ καλά.

Νικολάου Τρυπιά 80, Νέα Φιλαδέλφεια

Βαρδής, Υμηττός

Ο χρόνος στου Βαρδή έχει σταματήσει στο 1922 και αυτό θα το καταλάβεις σε κάθε λεπτομέρεια που αφορά τόσο τον στολισμό του μέρος όσο όμως και το πιάτο σου. Φάβα, τυροκουλούρες, ντολμάδες, κατσικάκι και φυσικά μπακαλιάρος. Όλα στου Βάρδη είναι απλά και νόστιμα και γι’ αυτό, αυτό το ταβερνάκι αποτελεί συχνά επιλογή για ανθρώπους από όλη την Αθήνα.

Καισαρείας 9, Υμηττός

Κουτούκι του Γρίλλη, Ταύρος

Για τους παλιούς της περιοχής, το Κουτούκι του Γρίλλη ήταν πάντοτε ένα must. Κάποτε, όταν η Καλλιθέα πράγματι θέα προς τη θάλασσα, ο Γρίλλης βρισκόταν ανάμεσα σε χωράφια και πουρνάρια. Τώρα βρίσκεται ανάμεσα σε πανύψηλες πολυκατοικίες. Παρόλη την πλήρη αλλαγή του περιβάλλοντός του, το κουτούκι κρατάει μεγάλο μέρος της αυθεντικότητάς του.

Αναξαγόρα 7, Ταύρος

Μαργαρώ, Πειραιάς

Ένα ακόμα πασίγνωστο μαγαζί του Πειραιά που προτιμάται στις αργίες και όχι μόνο. Λειτουργεί από το 1944 και δεν σου προσφέρει ποικιλία. Μπαρμπούνι τηγανητό, γαρίδες, χωριάτικη και μετά πάλι από την αρχή. Αν σου φαίνεται αυτό περιοριστικό, απλά γεύσου τι έχει να σου προσφέρει και μάλλον θα αλλάξεις γνώμη. Ειδικά όταν έχει καλό καιρό είναι πραγματικά το ιδανικό σποτ για να περάσεις την ημέρα σου.

Λεωφ. Χατζηκυριάκου 126, Πειραιάς

Καφενείο Ήβης, Ψυρρή

Το ιδανικό μέρος, αν έπηξες από την πολυκοσμία. Πας σε αυτό το παραδοσιακό γωνιακό μαγαζί και αυτομάτως βρίσκεις ένα ήσυχο μέρος καλυμμένο από φυτά και όμορφη διακόσμηση. Οι γεύσεις και οι τιμές του δεν θα σε απογοητεύσουν. Η ιδανική συνέχεια της βόλτας σου στο κέντρο.

Ν. Αποστόλη 19 & Ήβης

About Post Author