Ανοίγοντας τη μεταλλική πόρτα με το ειδικό κλειδί, ξεπροβάλει ένας industrial χώρος με αναφορές από τα 70’s και old school αισθητική.

του Βασίλη Δημαρά

Εμπνευσμένο από το αρτικόλεξο ΦΒΚ (Φιλοσοφία Βίου Κυβερνήτης) και την παλαιότερη αδερφότητα των αμερικανικών κολεγίων, το Phi Beta Kappa αντικαθιστά τη λέξη φιλοσοφία με τη λέξη φαγητό και συστήνεται ως το πρώτο speakeasy fine dining εστιατόριο της πόλης.

Μυστική μύηση στον κόσμο του comfort fine dining με την υπογραφή του βραβευμένου chef Δημοσθένη Μπαλόπουλου.

Στο υπόγειο του Frater&Soror στην Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, το ΦΒΚ αποτελεί τη νέα πρόταση των Λευτέρη Γεωργόπουλου και Θάνου Τσουνάκα (The Clumsies, Odori, Theory, Senios) σε συνεργασία με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο (Odori) και τον Γιώργο Γιγή και καλεί τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας σε μια… μυστική μύηση στον κόσμο του comfort fine dining με την υπογραφή του βραβευμένου chef Δημοσθένη Μπαλόπουλου.

Ανοίγοντας τη μεταλλική πόρτα με το ειδικό κλειδί, ξεπροβάλει ένας industrial χώρος με αναφορές από τα 70’s και old school αισθητική.

Ανοίγοντας τη μεταλλική πόρτα με το ειδικό κλειδί, ξεπροβάλει ένας industrial χώρος με αναφορές από τα 70’s και old school αισθητική. Κολώνες από τσιμέντο, λευκά πλακάκια, ένα ψυγείο ωρίμανσης κρεάτων, στoιβαγμένα ξύλα και μια ιδιότυπη κάβα πλαισιώνουν τα λιγοστά τραπέζια του εστιατορίου, ενώ πίσω από τη μεγάλη τζαμαρία με τον μεταλλικό σκελετό δεσπόζει η ανοιχτή κουζίνα από όπου διαχύεται μια προκλητική καπνιστή μυρωδιά… Στο εσωτερικό της πρωταγωνιστούν οι σχάρες και οι ανοιχτές φωτιές, αφού όλα ψήνονται στο ξύλο, ενώ το καπνιστήριο και η sous vide τεχνολογία μαρτυρούν την αδυναμία του chef στις δημιουργικές τεχνικές.

Ο Δημοσθένης Μπαλόπουλος και η μπριγάδα του παρουσιάζουν ένα καλά μελετημένο degustation μενού επτά πιάτων με διεθνή προσανατολισμό, το οποίο καταφέρνει να ενσωματώσει αρμονικά εκλετές κοπές κρεάτων, εποχικές πρώτες ύλες αλλά και φαινομενικά “δύσκολα” υλικά σε ευφάνταστους συνδυασμούς. Οι σύγχρονες τεχνικές κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο γευστικό αποτέλεσμα, το οποίο αναδεικνύει τους πρωτότυπους πειραματισμούς και μια comfort νοστιμιά που αφήνει ανεξίτηλη την υπογραφή της στον ουρανίσκο.

Ο Δημοσθένης Μπαλόπουλος και η μπριγάδα του παρουσιάζουν ένα καλά μελετημένο degustation μενού επτά πιάτων με διεθνή προσανατολισμό.
Με το… φαγητό να κυβερνά τον βίο, το Phi Beta Kappa συνθέτει μια ολιστική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις, υμνώντας την υψηλή γαστρονομία με new age οπτική και υπόσχεται να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας.

Από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν στο μενού είναι η καραβίδα με πορτοκάλι, σαλάμι Δράμας, tempura και nage λαχανικών, η χοιρινή τερίνα με ζυμωμένα κουνουπίδια, μαγιονέζα με vadouvan, σμέουρα και μυρωδικά αλλά και η καπνιστή στηθοπλευρά με μαϊντανό, πουρέ κόκκινου λάχανου, σιτάρι, κρέμα porcini, ξύδι από σμέουρα και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Χωρίς να επαναπαύεται και χωρίς να φοβάται τους πειραματισμούς, ο Δημοσθένης Μπαλόπουλος ανανεώνει συχνά το μενού του ΦΒΚ ανάλογα με την εποχικότητα των πρώτων υλών, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι vegeterian επιλογές αλλά και το επιδόρπιο του μενού το οποίο προσφέρει το καλύτερο φινάλε στη γευστική εμπειρία.

Στην κάβα του εστιατορίου πρωταγωνιστούν τα βιοδυναμικά κρασιά και η καλοδιαβασμένη λίστα του παρουσιάζει ετικέτες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και προσφέρονται για wine pairing με τα πιάτα του μενού.

Με το… φαγητό να κυβερνά τον βίο, το Phi Beta Kappa συνθέτει μια ολιστική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις, υμνώντας την υψηλή γαστρονομία με new age οπτική και υπόσχεται να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας.

 

*ΦΒΚ

Αμύντα 6, Αθήνα

Ανοιχτά Τετάρτη – Σάββατο, κατόπιν κράτησης.

Τηλ. κρατήσεων: 698 880 1108

www.phibetakappa.gr

Στην κάβα του εστιατορίου πρωταγωνιστούν τα βιοδυναμικά κρασιά και η καλοδιαβασμένη λίστα του παρουσιάζει ετικέτες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και προσφέρονται για wine pairing με τα πιάτα του μενού.

Πηγή:womantoc.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours