Τα τελευταία ουζάκια με θέα θάλασσα για εφέτο

Ένα ουζάκι είναι λίγο, πολύ λίγο. Δύο ουζάκια είναι λίγα (τι να πω), τρία ουζάκια είναι λίγα, πολύ λίγα – δώσε μου τέσσερα αν θες να σ’ αγαπώ. Ναι, το κομμάτι μπορεί να μην αναφέρεται σε ούζα, αλλά σε φιλιά, στην πραγματικότητα όμως δεν διαφέρουν και πολύ, αφού αμφότερα σε μεθούν και έχουν ωραία γεύση. Το καλοκαίρι λοιπόν ημερολογιακά μπορεί να έφτασε στο τέλος του, αλλά ζει ακόμη στις καρδιές και στα θερμόμετρά μας.

Ιδού λοιπόν μαγαζάκια ιδανικά για να απολαύσετε τα ουζάκια σας -μέχρι 20 ευρώ το άτομο κιόλας.

Φύκι Φύκι

Λεωφ. Γρέγου 45, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 2299 076333

Παρακάμπτουμε το έξυπνο λογοπαίγνιο που μας τράβηξε την προσοχή και βουτάμε με τα μούτρα στο υπέροχο αυτό ταβερνάκι. Θέλετε τραπεζάκια εκεί που σκάει το κύμα να σας αλατίζει τις πατάτες με πιτσιλιές η φύση; Έχουνε. Θέλετε ταράτσα να τα βλέπετε όλα αφ’ υψηλού; Επίσης διαθέτει το κατάστημα. Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σαρδέλες παντρεμένες στο φούρνο, φρέσκα μύδια αχνιστά, γαριδάκι φρέσκο, καλαμαράκια, ψητό χαλούμι με πέστο παρακαλώ, φάβα Φενεού, τραγανές πατάτες τηγανητές και πλούσια ούζων – ΜΙΝΙ χύμα, Καζανιστό, Πλωμάρι, Ματταρέλη, Βαρβαγιάννη, 12, και Πιτσιλαδή.

Λεωνίδας

Ι. Βουγιουκλάκη 45, Μαραθώνας, τηλ: 2294055080

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λένε, κι ο Λεωνίδας κρατά αυτή τη ρήση ευαγγέλιο αφού από το 1969 στέκει αγέρωχος στην παραλία του Μαραθώνα. Οικογενειακή ταβέρνα που σερβίρει φρεσκότατο ψαράκι και προσφέρει αυστηρά χορταστικές μερίδες, διαθέτει και τραπεζάκια κοντά στη θάλασσα. Στα οπωσδήποτέ της, τα τηγανητά της καλαμαράκια, οι ψητές σαρδέλες, τα βραστά κολοκυθάκια και τα μαυρομάτικα φασόλια. Μη το φοβηθείτε το χύμα τους ουζάκι, αν πάλι είστε επιφυλακτικοί, έχει Πλωμάρι, ΜΙΝΙ και Βαρβαγιάννη.

Τα Βράχια της Πειραϊκής 

Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4538461

Στα βράχια της Πειραϊκής δεσπόζει αγέρωχο το ομώνυμο ταβερνάκι εδώ και δεκαετίας, προσφέροντας  μερακλίδικες γεύσεις και όμορφη θέα στους θαμώνες του. Πιστό στην παράδοση, γεμίζει τακτικά το τηγάνι και τη σχάρα του με εκλεκτούς μεζέδες, όπως χταποδάκι στα κάρβουνα, κολοκυθάκια, τηγανιτά, μύδια σαγανάκι. Σε μία παραλλαγή των κλασικών βολιώτικων τσιπουράδικων, τα ψαράκια της κατηγορίας γαύρου/ αθερίνας συνοδεύονται με εκλεκτά ουζάκια σε ποικιλία ετικετών – δοκιμάστε το αγαπημένο μας Πιτσιλαδή.

Γαρμπή

Σελήνης και Ηλίου 21, Καβούρι, τηλ: 2108963480

Είναι… «Ιεροσυλία» να μην έχεις επισκεφθεί έστω και μία φορά τον Γαρμπή στο Καβούρι. Βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των καλοφαγάδων εδώ και δεκαετίας, από το 1924 συγκεκριμένα, και προσφέρει σούπερ θέα μια ανάσα από εκεί που απλώνεται το κύμα. Στον Γαρμπή πέρα από φρεσκότατο ψάρι, θα βρείτε ωραιότατη καβουροσαλάτα ή μυρωδάτη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, γαύρο ξυδάτο με κόκκινη πιπεριά, το «τηγάνι του ψαρά» (που σημαίνει αθερίνα, μαρίδα και γαύρο, γαριδάκι συμιακό) και παραδοσιακή σαρδέλα φουρνιστή με λεμόνι και ρίγανη.

Το Δίχτυ

25ης Μαρτίου 4, Αρτέμιδα, τηλ: 22940 25141

Στη Λούτσα οι ψαροταβέρνες είναι πολλές, η ταβέρνα όμως του κυρ Βαγγέλη θα σε πιάσει στα δίχτυά της. Ο «κυρ Βαγγέλης», όπως τον ξέρουν οι ντόπιοι, φροντίζει εδώ και δεκαετίες να σερβίρει φρέσκο ψάρι και μεζέδες, κυριολεκτικά μια ανάσα από το κύμα. Ο ψητός (ναι, ψητός) μπακαλιάρος είναι ολόφρεσκος, η τυροκαυτερή χειροποίητη, τα καλαμαράκια όσο τραγανιστά χρειάζεται, οι πατάτες φρέσκες και μαμαδίστικα χοντροκομμένες και ο μαρινάτος γαύρος ιδανικό συνοδευτικό του ούζου.

Άγονη Γραμμή

Λιμάνι Ραφήνας, τηλ: 2294 023356

Δύσκολα κάτι θα σε απογοητεύσει στην Άγονη Γραμμή. Θέα το λιμάνι έχετε, σούπερ εξυπηρετικό προσωπικό έχετε, νοστιμότατα φρέσκα πιάτα έχετε, ψαγμένο ούζο «Στουπάκη» για να γίνετε στουπάκι επίσης έχετε. Τι άλλο θέλετε; Να πάρετε μία γεύση από τον κατάλογο ίσως θέλετε, επομένως θα σας πούμε ότι το κατάστημα διαθέτει φρεσκότατο ψάρι, γαριδάκι συμιακό, λαχταριστούς χταποδοκεφτέδες, μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες, γαρίδες σαγανάκι, γαύρο μαρινάτο και ωραιότατα μπακαλιαράκια στο τηγάνι – αν τα πετύχετε. Ρωτήστε τους και για το πιάτο ημέρας.

Θέα Θάλασσα

Ακτή Κουμουνδούρου 58, Πειραιάς, τηλ: 21 0413 2070

Κρατήσαμε την πιο μοντέρνα εκδοχή ουζοταβέρνας για το τέλος. Το μικρολίμανο κρύβει ένα διαμαντάκι έκπληξη για τον ουρανίσκο με δώρο θέα για το μάτι. Εδώ θα δοκιμάσετε φάβα Σχοινούσας, καρπάτσιο λαυράκι, φέτα σε κρούστα δημητριακών με χειροποίητη μαρμελάδα ελιάς, ψητές σαρδέλες, στρείδια λαδολέμονο με φύκια θαλάσσης, πολίτικο τσίρο, φύκια τηγανητά, εξαιρετική ρεγγοσαλάτα αλοιφή, παριανή γούνα και τηγανητό χταποδάκι. Ό,τι πρέπει για να συνοδέψετε το ουζάκι σας –το κατάστημα κι εκεί φέρεται  μερακλίδικα και σας δίνει αμέτρητες επιλογές.

Πηγή:in2life.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours