Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2021

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός δημοσίευσε σήμερα, 19 Νοεμβρίου 2021, τη λίστα με τα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύονται με αστέρια Michelin και τις υπόλοιπες τιμητικές διακρίσεις.

Για ακόμα μία χρονιά, τα Δύο Αστέρια MICHELIN της διατηρεί η Σπονδή και το Ένα Αστέρι MICHELIN τους το Botrini’s, η Hytra και το Βαρούλκο Seaside.

Δύο εστιατόρια – το Nolan και το Οικείο – διατηρούν το MICHELIN Bib Gourmand τους για το 2021. Με MICHELIN Bib Gourmand βραβεύεται φέτος και το Cerdo Negro 1985, μία νέα προσθήκη στον Οδηγό. Σε αυτήν τη μικρή ταβέρνα, τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Γιώργος έχουν συνδυάσει την ελληνική κληρονομιά με το πάθος τους για την ισπανική κουζίνα.

Ο Gwendal Poullennec, Διεθνής Διευθυντής των Οδηγών MICHELIN, δήλωσε: «Η φιλοξενία είναι εγγενές χαρακτηριστικό της ελληνικής κουλτούρας και τα εστιατόρια που προτείνουμε στην Αθήνα αποδεικνύουν ότι παραμένει θερμή και ειλικρινής, όπως πάντα. Οι τοπικές πρώτες ύλες και, ακόμα περισσότερο, τα τοπικά κρασιά από τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, έχουν έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και είναι υπέροχο που οι επισκέπτες μπορούν, έτσι, να αισθανθούν κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Η Αθήνα διαθέτει εστιατόρια για όλες τις περιστάσεις που αποτυπώνουν πραγματικά την καλύτερη πλευρά αυτής της φανταστικής πόλης».

Οι σταθερές αξίες και οι νέες προσθήκες

Επιτέλους, βλέπουμε δύο νέα αστεράτα εστιατόρια -με ένα * έκαστο- και αυτά είναι το CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη και το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel που τρέχει υπό τον  Luca Piscazzi.

Το Pelagos είναι μία νέα προσθήκη στον Οδηγό του 2021, υπό τα ηνία του Head Chef Luca Piscazzi, ο οποίος ήταν προηγουμένως επικεφαλής της ομάδας του εστιατορίου La Dame de Pic στο Λονδίνο, που έχει Δυο Αστέρια MICHELIN. Το εστιατόριο βρίσκεται μέσα στο Ξενοδοχείο Astir Palace, στη Βουλιαγμένη, και προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Η κουζίνα του βασίζεται στα θαλασσινά και αναμειγνύει εκλεπτυσμένες γαλλικές τεχνικές με εξαιρετικές μεσογειακές πρώτες ύλες.

Στην κατηγορία του Michelin Bib Gourmand, το Nolan και το Οικείο συναντώνται για ακόμη μία χρονιά, με new entry το Cerdo Negro 1985. Στο Main Selection προστέθηκαν 5 εστιατόρια και αυτά είναι τα Aleria, Le Pavillon, Okio, Athénée και Annie’s Fine Cooking.

Συνολικά, στη λίστα του οδηγού Michelin για το 2021 συναντάμε 21 αθηναϊκά εστιατόρια, δείγμα της διαρκούς ανόδου της γαστρονομίας στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια.

Από την άλλη βέβαια, προβληματίζει για ακόμη μία χρονιά η απουσία εστιατορίων εκτός Αθήνας, παρά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και σε άλλα μέρη της χώρας μας.

Αναλυτικά όλη η λίστα του οδηγού Michelin εδώ.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours