Τα μαγαζιά έχουν ανοίξει και η αλήθεια έιναι ότι μετά από τόσο καιρό που είχαν κλειστά ρολά, μας έλειψαν. Τα αγαπημένα μας μεζεδοπωλεία, ταβερνάκια και εστιατόρια επιστρέφουν δριμύτερα, απλώνουν τραπεζάκια με αποστάσεις ασφαλείας σε καταπράσινους κήπους με ανθισμένα λουλούδια και ρετρό πλακάκια.

Ευτυχώς το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο με μικρές οάσεις για να απολαύσετε τον καφέ και το ποτό σας. Αυτές είναι κάποιες από τις καλύτερες διευθύνσεις για να χαλαρή συζήτηση και τσίμπημα με τους αγαπημένους σας σε ανθισμένους κήπους και αυλές.

Άμα Λάχει στης Νεφέλης
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια

Στη νοσταλγική ατμόσφαιρα του μεζεδοπωλείου θα απολαύσεις αυγά μάτια με παστουρμά, ρεβύθια φούρνου με σύγκλινο και άγρια χόρτα εποχής, κουσκουσάκι με μπουκιές κοτόπουλου, άγρια μανιτάρια και καπνιστό χοιρινό αλλά και φιλετάκια μπακαλιάρου σε κρούστα από καρύδια με ζακυνθινή αλιάδα.

Τσουλήθρα
Σαλαμίνος 64, Μεταξουργείο

Στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος στο Μεταξουργείο, θα βρείτε την Τσουλήθρα. Με λίγα τραπεζάκια έξω κι άλλα λίγα στην εσωτερική της αυλή πίσω, η Τσουλήθρα ξεχωρίζει για την παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Χρωματιστές ψάθινες καρέκλες πάνω σε ένα πάτωμα σκακιέρα, λουλούδια και φυτά θυμίζουν την Αθήνα μιας άλλης εποχής. Εδώ μπορείτε να συνδυάσετε τους νόστιμους σπιτικούς με το κρασί ή το τσίπουρο. Πολλές φορές θα ακούσετε ζωντανή μουσική, από ρεμπέτικά μέχρι indie rock.

Θεσσαλοί
Μελενικου 2, Βοτανικός

Ανάμεσα σε χαμηλά σπίτια, συνεργεία αυτοκινήτων, αποθήκες, μικρά ψιλικατζίδικα και μπακάλικα θα συναντήσετε τους Θεσσαλούς. Συστήνεται ως «παραδοσιακό καφενείο» και όχι άδικα, καθώς το υποστηρίζει. Οι τοίχοι είναι γεμάτοι από δεκάδες, εκατοντάδες κορνίζες και αφισάκια. Μωσαϊκό στο πάτωμα, μια μαρμάρινη μπάρα, χρωματιστά τραπεζάκια και διάφορα διακοσμητικά από μια ξεχασμένη εποχή. Εδώ εκτός από καλό τσίπουρο θα απολαύσετε και νόστιμα μεζεδάκια σε πολύ προσιτές τιμές, ενώ για το καλοκαίρι διαθέτει μια ωραία αυλή.

Καμπεθόν
Κεραμεικού 110, Μεταξουργείο

Καμπεθόν στα ισπανικά σημαίνει ξεροκέφαλος. Αγαπημένο στέκι των Αθηναίων που δεν χάνουν ευκαιρία να επισκεφτούν αυτή την μικρή όαση στο κέντρο της πόλης. Στο Καμπεθόν υπάρχουν μεγάλα τραπέζια, ιδανικά για παρέες άνω των έξι ατόμων. Πολλά δέντρα και κισσοί σκαρφαλώνουν στους τοίχους γύρω σου κάνοντας αυτόν τον κήπο στον Κεραμεικό ιδανικό για μια απόδραση από την τσιμεντούπολη.

Η Αυλή
Πλ. Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή

Το σκηνικό εδώ θυμίζει ελληνική ταινία της δεκαετίας του ’50. Μια μακρόστενη αυλή, ένα ισόγειο κτίσμα αριστερά κι ένα διώροφο δεξιά, μπλε παραθυρόφυλλα, γλάστρες, ασβεστωμένες σκάλες, γάτες, πλαστικά καρό τραπεζομάντιλα και λαϊκά στα ηχεία από ραδιοφωνικό σταθμό. Οι ποικιλία των μεζέδων είναι μικρή, αλλά μη φύγετε αν δε δοκιμάσετε συκώτι και χοιρινή τηγανιά.

Σαμπίρ
Πλαταιών 18, Μεταξουργείο

Εδώ θα νομίσεις για λίγο ότι βρίσκεσαι σε κάποιο χωριό ή στα στενά σοκάκια κάποιου νησιού. Πέρα από το κρασί, τις μπύρες και τους μεζέδες, θα σας κερδίσει κυρίως η αυλή με τα γεράνια και το ασβεστωμένο δάπεδο. Δοκιμάστε τα νόστιμα μεζεδάκια και το τσίπουρα. Όλα σε προσιτές τιμές.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours