Οι καλύτερες μπριζόλες του κέντρου

Αν θες να φας τέλεια μπριζόλα, τότε έχουμε πέντε στέκια να σου προτείνουμε που γνωρίζουν πολύ καλά από κρέας.

Για τους ορκισμένους κρεατοφάγους, μια μπριζόλα δεν είναι απλό θέμα. Έχει να κάνει με την κοπή, με την σωστή προετοιμασία, το σωστό ψήσιμο… Η μπριζόλα είναι κάτι ιερό, και πρέπει να την τρώμε μόνο σε μέρη που την αντιμετωπίζουν ως κάτι ιερό. Και, ευτυχώς, στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν τέτοια μέρη.

Τηλέμαχος (Athens)

Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, τηλ. 210 3613300

Ξεκίνησε από την Κηφισιά, αλλά η ζήτηση από το κέντρο ήταν μεγάλη, συνεπώς πλέον μας γεμίζει την κοιλιά με εξαιρετικά κρέατα και στο κέντρο. Ο χώρος του είναι πολύ όμορφος, σαν ένα πολύ προσεγμένο ρεστοράν, και πολύ προσεγμένος θα νιώθεις και εσύ όπως σου σερβίρουν τις νοστιμιές που θα παραγγείλεις. Εκτός από τις μπριζόλες, εδώ παίζει πολύ δυνατό μπιφτέκι μαύρου χοίρου, όπως και λουκάνικο προβατίνας. Ο λογαριασμός, μαζί με κρασί, θα βγει γύρω στα 40€ το άτομο.

Ventiri Grill House

Κων/νου Βεντήρη 5, Αθήνα, τηλ: 21 0729 5491

Με έμφαση στα άριστης ποιότητας υλικά και στον ιδιαίτερο τρόπο μαγειρέματος, στο Ventiri Grill House ξέρεις ότι θα φας πάρα πολύ καλά. Εξαιρετική η T-bone γάλακτος, σβησμένη με Jack Daniels, αλλά και η συγκλονιστική, ενός κιλού μπριζόλα Tomahawk Black Angus. Όλα αυτά συνοδεύονται με φοβερές τηγανιτές πατάτες, σαλάτες, μανιτάρια Portobello και ό,τι άλλο φανταστείς. Με το κρασί μας, υπολογίζουμε γύρω στα 30-40€ το άτομο.

Ψητοπωλείο Φάρμας Μπράλου

Μηλιώνη 12 & Ηρακλείτου, Κολωνάκι, τηλ: 2103645050

Σε μια ατμόσφαιρα καταπληκτική (μπουκάλια κρασιού στους τοίχους, καναπέδες δερμάτινους και δεν συμμαζεύεται), το ψητοπωλείο της γνωστής φάρμας σερβίρει εκλεκτές κοπές, όπως και παλαιωμένα κρέατα, που ψήνονται ακριβώς όπως τα θέλουμε, στην ανοιχτή κουζίνα του μαγαζιού. Πολύ έμπειρη (και ίσως λίγο διχαστική) επιλογή εκτός μπριζόλας, το φοβερό μοσχαρίσιο συκώτι. Μαζί με κρασί σε ποτήρι, ο λογαριασμός θα βγει ανάμεσα στα 50-70€ το άτομο.

PO’BOYS

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ. 2103234672

Σε έναν πολύ ωραίο και μοντέρνο χώρο, το PO’BOYS τιμά το BBQ και σερβίρει – μεταξύ ζουμερών μπέργκερ και άλλων νοστιμιών – υπέροχες μπριζόλες, όπως την Hanger steak 300gr. Τα κρέατα εδώ είναι στην φάση δε-ξέρω-ποιο-να-διαλέξω, όπως και τα ορεκτικά – και είναι λογικό, αν αναλογιστούμε ότι ξεκίνησε ως pop-up shop και αποφάσισε να… παραμείνει. Για ένα πλούσιο γεύμα, υπολογίζουμε γύρω στα 30-35€ το άτομο.

Τα Μπριζολάκια του Τέλη

Ευριπίδου 86, Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ.: 210 3242775

Στην καρδιά του κέντρου, ο Τέλης βρίσκεται στην θέση του από το 1978 και σερβίρει… αυτό που λέει το όνομα: τέλεια ψημένα, λεπτά χοιρινά μπριζολάκια στα κάρβουνα. Συνεπώς, εδώ μιλάμε για κρέας-θρύλο της Αθήνας, που το συνοδεύουν και υπέροχες, μαμαδίσιες τηγανιτές πατάτες και φοβερές σαλάτες. Με χύμα κρασάκι, δύσκολα θα πληρώσουμε πάνω από 15€ το άτομο.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours