Σπιτική συνταγή για ένα γευστικό επιδόρπιο

Υλικά για 4-6 άτομα

Για την τάρτα

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 6 κουταλιές της σούπας νερό

Για τη γέμιση

  • 4 αυγά (χωριστά κρόκους- ασπράδια)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 λεμόνια
  • 1 κ. γ. βούτυρο

Αποτέλεσμα εικόνας για Δροσερή λεμονόπιτα

Εκτέλεση

Για την τάρτα

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο, προσθέτετε το αλάτι και τρίβετε το βούτυρο. Ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτοντας σταδιακά νερό.
  2. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  3. Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ. και αλείφετε με βούτυρο. Απλώνετε την ζύμη για την τάρτα κολλώντας τη στα τοιχώματα του σκεύους.
  4. Πάρτε μια μεμβράνη και τοποθετείστε την πάνω στη ζύμη βάζοντας πάνω της λίγα φασόλια για να μην φουσκώσει. Ψήνετε για 35 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.

Για τη γέμιση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Τρίψτε τα 2 λεμόνια και κρατήστε το ξύσμα. Σε ένα μπολ τοποθετείστε το ανθότυρο και ανακατέψτε μέχρι η υφή του να γίνει λεία.
  3. Μέσα στο ανθότυρο ρίχνετε την κρέμα γάλακατος και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε με το σύρμα.
  4. Μέσα σε 150 γρ. ζάχαρης προσθέστε τους κρόκους και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
  5. Κατόπιν, αναμειγνύετε το μείγμα με εκείνο του τυριού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ξεχωριστό σκεύος χτυπήστε τα ασπράδια για την μαρέγκα.
  6. Μόλις ψηθεί η τάρτα, τοποθετείτε από πάνω την κρέμα λεμονιού και καλύπτετε με την μαρέγκα. Ψήνετε για περίπου 7 λεπτά μέχρι το χρώμα της μαρέγκας να γίνει χρυσαφένιο.
  7. Αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours