Εστιατόρια που αναδεικνύουν διαφορετικές κοπές κρεάτων (εκμεταλλευόμενα όλα τα κομμάτια του ζώου), που εστιάζουν στο αυθεντικό αμερικάνικο BBQ και παρουσιάζουν ιδιαίτερες ράτσες μπαίνουν στη λίστα με τις καλύτερες διευθύνσεις για κρεατοφαγία στην Αθήνα.
Το κρέας σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Εστιατόρια που σέβονται τις πρώτες ύλες τους, που αναζητούν τις καλύτερες ράτσες και γνωρίζουν πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο κάθε κομμάτι του ζώου αλλά και μαγαζιά που εμπνέονται από τις διεθνείς κουζίνες, δίνουν στο κρέας τη θέση που του αξίζει.
Για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, η προέλευση του κρέατος, οι συνθήκες στις οποίες μεγαλώνει ένα ζώο και τελικά ο τρόπος που θα το μεταχειριστεί ο μάγειρας, παίζουν σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.
Εστιατόρια όπως το Vezene και το Basegrill έχουν συνδέσει το όνομά τους με το καλό και ποιοτικό κρέας (το καθένα σε διαφορετικό στυλ και φιλοσοφία) ενώ στη λίστα έρχονται να προστεθούν ταβέρνες, όπως το Γίδι και ο Θανάσης.
Πιο πρόσφατες αφίξεις (βλέπε Γκαστόνε) υποδεικνύουν διαφορετικές κοπές κρέατος, ενισχύοντας κι αυτά με τη σειρά τους τη βιωσιμότητα και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων. Στο τέλος, βέβαια, αυτό που θέλουμε στο πιάτο μας είναι ένα νόστιμο κρέας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
9 μέρη στην Αθήνα για καλό κρέας (για κάθε budget και προτίμηση)
Από τους κλασικούς παίκτες στην κρεατοφαγία μέχρι τις διευθύνσεις για πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς, αυτές είναι οι 9 διευθύνσεις για καλό κρέας στην Αθήνα.
Basegrill
Εδώ το κρέας είναι σοβαρή υπόθεση. Τα αδέρφια Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος αναζητούν εδώ και χρόνια το καλό κρέας σε όλη την Ελλάδα. Κάπως, έτσι, στο Basegrill γνωρίσαμε ελληνικές ράτσες, όπως η στεπική αγελάδα από την Κατερίνη, και μάθαμε να τρώμε λουκάνικο και μπριζολάκια μαύρου χοίρου.
Στο μενού, βρίσκεις, μεταξύ άλλων, κρέας που προέρχεται από μικρή φάρμα στη Νάξο – τα αρνιά τρέφονται με άγρια χόρτα και μυρωδικά που ευδοκιμούν εκεί – λουκάνικο Δράμας και βοδινό καρπάτσιο.
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι
Γκαστόνε
Γουρουνοπούλα στη σούβλα, αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα και κοπές που δεν είναι τόσο συνηθισμένες, όπως το βοδινό τέρες μειτζόρ (γευστικό και ζουμερό) και το τρι τιπ, είναι μερικά από τα πιάτα που βρίσκεις στο Γκαστόνε. Και όλα αυτά μπορείς να τα απολαύσεις στην μπάρα, πίνοντας Dry Martini.
Vezene
Το Vezene δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με τις comfort γεύσεις που παρουσιάζονται μέσα από τις καλύτερες πρώτες ύλες. Την ίδια στιγμή όμως, ο Άρης Βεζενές, αυτοδίδακτος μάγειρας με σπουδή πάνω στο κρέας, δίνει στους πιστούς θαμώνες του την επιλογή για υπέροχα βοδινά steaks
Dirty Gourmet
Χειροποίητος γύρος και μπιφτέκια, κοντοσουβλιστό, που μαγειρεύεται για 24 ώρες σε κενό αέρος και στο τέλος ψήνεται στα κάρβουνα και σούβλες με black angus tri-tip, που προτείνεται μόνο σε medium ψήσιμο είναι όσα ξεχωρίζουν στο Dirty Gourmet.
Οι chefs επιλέγουν ποιοτικά κρέατα και χρησιμοποιούν τεχνικές όπως sous-vide, συνδυάζοντας τα γνώριμα πιάτα ενός ψητοπωλείου με πιο ιδιαίτερες επιλογές.
Μεταμορφώσεως 1, Λ. Πεντέλης 104, Χαλάνδρι
Po’Boys BBQ
Στο Po’Boys, ο πρωταγωνιστής είναι το αυθεντικό σιγοκαπνιστό ΒBQ. Στο μενού βρίσκεις brisket, short ribs, spare ribs, crispy pork belly και pulled pork σε burgers ή πιατέλες που σιγοψήνονται στο custom offset smoker.
Ένα από τα highlights είναι το παραδοσιακό χειροποίητο λουκάνικο andouille – με μυστική συνταγή που έφερε ο Βασίλης Σπόρος από τη Νέα Ορλεάνη.
Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
Φάρμα Μπράλου Κρεοπωλείο
Από τον Μπράλο Φθιώτιδας στο Κολωνάκι, το Ψητοκρεωπολείο της Φάρμας Μπράλου φέρνει εκλεκτά κρέατα στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός από Rib Eye και Strip Loin Black Angus, εδώ η ξεχωριστή αυτή ράτσα χρησιμοποιείται και για χειροποίητα σουβλάκια. Στα εκλεκτά κρέατα που προσφέρει η φάρμα είναι και αυτό του ελληνικού μαύρου χοίρου.
Ταβέρνα Θανάσης 1948
Καπνιστό black angus, πικάνια, tomahawk είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ που βρίσκεις σε αυτή την παραδοσιακή ταβέρνα. Στο πέρασμα των χρόνων, ο Θανάσης εξέλιξε την κουζίνα του, εστιάζοντας στο καλό και ποιοτικό κρέας μένοντας πιστός στη φιλοσοφία του μαγαζιού που χρονολογείται από το 1948.
Spit Jack
Στην πρώτη rotisserie της Αθήνας, ψήνονται στις σούβλες ζουμερά κοτόπουλα, πάπιες, πορκέτες και μοσχαρίσιες πικάνιες, τα οποία συνδυάζονται με λαχταριστά συνοδευτικά. Για την πληροφορία, Spit είναι η σούβλα και Spit Jack το μηχανικό σύστημα που την περιστρέφει.
Γίδι
Με όνομα χιουμοριστικό, ο Βασίλης Ακρίβος θέλησε να δώσει την αίσθηση μιας παλιάς χασαποταβέρνας. Στο Γίδι τρως από προσούτο προβατίνας και μοσχάρι καρπάτσιο μέχρι σπαλομπριζόλα αγελάδας, κόντρα μπριζόλας και T-Bone. Πρόβατο μπούτι και σπάλα σιτεμένα για τους μερακλήδες της υπόθεσης.
Μερικές ακόμα διευθύνσεις για κρέας στην Αθήνα
Στο Brutus Tavern (Λεβέντη 3, Κολωνάκι) για κοπές από επιλεγμένες φάρμες, όπως αυστραλέζικο dry aged black angus tomahawk, french limousin chateaubriand και danish holstein t bone steak.
Στο Spiros & Vasilis (Λάχητος 10, Κολωνάκι) για entrecôte με Cafe de Paris, ταρτάρ και chateaubriand.
Στο Τηλέμαχος Athens (Πανεπιστημίου 10, Αθήνα) για κλασικές και ασυνήθιστες κοπές.
Πηγή: oneman.gr
+ There are no comments
Add yours