Ένα vegan πιάτο, της σεφ Ντίνας Νικολάου, εύκολο στην παρασκευή του και με πλούσια θρεπτική αξία.
Ένα vegan πιάτο, εύκολο στην παρασκευή του και με πλούσια θρεπτική αξία. Ο αρακάς είναι μια από τις καλύτερες πηγές φυτικών πρωτεϊνών και δεν θα πρέπει να λείπει από τη διατροφή αυτών που νηστεύουν, είναι vegetarian ή vegan. Η κατανάλωση πρωτεΐνης αυξάνει τα επίπεδα ορισμένων ορμονών στο σώμα μας που έχουν ως αποτέλεσμα να μειώνουν την όρεξη. Ακόμα, ο αρακάς μας προσφέρει και την αντιοξειδωτική βιταμίνη C. Έτσι, ενισχύεται η άμυνα του οργανισμού μας και παράλληλα μας προστατεύει από ασθένειες όπως το Alzheimer. Τέλος, η περιεκτικότητά του σε θερμίδες είναι αρκετά χαμηλή, με μόνο 62 θερμίδες ανά ½ φλιτζάνι. Δοκιμάστε την συνταγή της αγαπημένης Ντίνας Νικολάου για κοκκινιστό αρακά και επωφεληθείτε από τα διατροφικά οφέλη της.
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία αρακάς Μπάρμπα Στάθης, 1kg
- 100 ml ελαιόλαδο
- 400 γρ. ντομάτα, τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη από τις ίνες και κομμένη σε λεπτές φέτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
- ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες
- ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
- ½ ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τη μαραθόριζα, τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτω τον αρακά, ανακατεύω, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 10 λεπτά.
- Προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την τριμμένη ντομάτα, το πετιμέζι και 1 φλιτζάνι νερό.
- Αλατοπιπερώνω και αφήνω να πάρουν βράση τα υλικά.
- Χαμηλώνω τη φωτιά, προσθέτω λίγο ακόμα νερό τόσο ώστε να καλύψω τα υλικά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για 20 λεπτά.
- Νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το υγρό να πάρει μια βράση.
- Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές και το μάραθο.
- Ανακατεύω και μαγειρεύω για 1 – 2 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά.
- Αποσύρω και σερβίρω αμέσως.
+ There are no comments
Add yours