Μπροστά στο ξαφνικό λουκέτο βρίσκονται 118 καταστήματα ιστορικής εταιρείας ρούχων, καθώς μπορεί το brand να εξαγοράστηκε, ωστόσο θα κλείσουν όλα τα καταστήματα και άμεσα.
Η εταιρεία λιανικής ένδυσης Boohoo ανακοίνωσε πως αγόρασε την Debenhams για 55 εκατομμύρια λίρες, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να αναλάβει κανένα από τα 118 καταστήματα ή το εργατικό δυναμικό της.
Αυτό σημαίνει άμεσο λουκέτο και απολύσεις για 12.000 άτομα.
Η Boohoo δηλώνει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα, ωστόσο η συγκεκριμένη συμφωνία σημαίνει πως 12.000 θέσεις εργασίας και το δίκτυο καταστημάτων της πρόκειται να χαθούν.
Η αλυσίδα Debenhams που μετρά 242 χρόνια ζωής βρίσκεται ήδη σε διαδικασία κλεισίματος από τη στιγμή που οι διαχειριστές της δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία διάσωσης για την επιχείρηση. Oι πωλήσεις των προϊόντων της σε τιμή κόστους λόγω κλεισίματος στα καταστήματα της Debenhams είχαν ξεκινήσει ήδη από τον Δεκέμβριο ενώ οι διαχειριστές της εταιρείας προσπαθούσαν να αναζητούν προσφορές για να σώσουν είτε συνολικά είτε μέρος της επιχείρησης.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έξι καταστήματα δεν θα ανοίξουν ξανά μετά το κλείσιμο συμπεριλαμβανομένου τους πολυκαταστήματος στην Oxford Street του Λονδίνου.
Η Βοοhoo έχει ήδη αγοράσει ορισμένες μάρκες όπως OASIS, Coast και Karen Millen αλλά όχι τα σχετικά καταστήματα.
Η Boohoo δήλωσε ότι τα Debenhams θα λανσαριστούν στην ιστοσελίδα της Boohoo στις αρχές του 2022. Μέχρι τότε το website της Debenhams θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Τα καταστήματα της Debenhams θα κλείσουν οριστικά μετά τη συμφωνία Boohoo
Η Boohoo, η οποία ιδρύθηκε το 2006, έχει ήδη χρηματιστηριακή αξία 4,4 δισεκατομμυρίων λιρών.
Η Debenhams αγωνιζόταν εδώ και χρόνια να επιβιώσει.
Ωστόσο, ο κορονοϊός είχε ως αποτέλεσμα την οριστική πτώση της.
Η εταιρεία είχε ήδη μειώσει τα καταστήματά της και είχε απολύσει 6.500 άτομα από τον Μάιο, καθώς προσπάθησε να παραμείνει στην αγορά.
Ο επιχειρηματίας Mike Ashley, ο οποίος ίδρυσε τη Sports Direct, είχε ήδη υποβάλει προσφορά για τη Debenhams.
Ωστόσο, η προσφορά εξαγοράς, που πιστεύεται ότι ήταν125 εκατομμύρια λίρες, απορρίφθηκε τότε ως πολύ χαμηλή.
Τα λουκέτα πληθαίνουν
Στις αρχές Δεκεμβρίου κατέρρευσε ο βρετανικός κολοσσός ένδυσης Arcadia. Ειδικότερα, επισήμως πτώχευση κήρυξε ο βρετανικός όμιλος μόδας Arcadia, του επιχειρηματία Φίλιπ Γκριν, θέτοντας σε κίνδυνο πάνω από 13.000 θέσεις εργασίας. Μάλιστα, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στη χώρα που έπεσε «θύμα», σε αυτό το βαθμό, της πανδημίας COVID-19 μέχρι στιγμής.
Ο όμιλος απέτυχε να εξασφαλίσει δάνειο 30 εκατομμυρίων λιρών για να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετώπιζε.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Deloitte ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι έχει οριστεί διαχειριστής της Arcadia και θα αναζητήσει αγοραστές για τα εμπορικά σήματα του ομίλου: Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Wallis, Miss Selfridge, Evans, Burton και Outfit.
«Πρόκειται για απίστευτα λυπηρή μέρα για όλους τους συναδέλφους μας, καθώς και τους προμηθευτές μας και τους πολλούς άλλους ενδιαφερόμενους. Ο αντίκτυπος της πανδημίας Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του αναγκαστικού κλεισίματος των καταστημάτων μας για παρατεταμένες περιόδους, έχει επηρεάσει σοβαρά τις συναλλαγές» δήλωσε ο Ian Grabiner, Διευθύνων Σύμβουλος της Arcadia.
Πηγή:ieidiseis.gr
+ There are no comments
Add yours