Η συνταγή για Ουρά κρανιός με πατατούλες και πιπεριές είναι εύκολη, έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία.

ΥΛΙΚΑ
- 1 ουρά κρανιό, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece
- 500 γρ. πατάτες μέτριες
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε ροδέλες
- 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 4-5 παντζάρια (μόνο τα κεφάλια), καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 1 μικρή ρίζα τζίντζερ, κομμένη σε λεπτά φετάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες ακαθάριστες
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 7-8 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια
- 40 ml πετιμέζι
- 40 ml ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
- Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε λεπτές, στρογγυλές φέτες.
- Τις βάζω σε μια λαμαρίνα και προσθέτω τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα παντζάρια.
- Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη.
- Χαράζω το ψάρι σε 4-5 σημεία, αλατοπιπερώνω και «σφηνώνω» τις φέτες τζίντζερ στις χαρακιές.
- Γεμίζω την κοιλιά του με την φρέσκια ρίγανη και το τοποθετώ επάνω στα λαχανικά.
- Ραντίζω με το λεμόνι, το πετιμέζι και το ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.