Σοκαριστικές καταγγελίες από κατοίκους στην Ιστιαία και την Αιδηψό, όπου κάνουν δραματική έκκληση για βοήθεια καθώς η πύρινη λαίλαπα να τους έχει εγκλωβίσει

Δραματικές είναι στιγμές στην Β. Εύβοια με την πυρκαγιά να είναι ανεξέλεγκτη και να απειλεί και ανθρώπινες ζωές. Όπως κατήγγειλαν πολίτες από Ιστιαία και Αιδηψό η φωτιά τους έχει εγκλωβίσει, και μέσω του Opentv απηύθυναν δραματική έκκληση για βοήθεια.

Όπως αναφέρουν «Μας έχουν αφήσει στο έλεος του θεού να καούμε, κάντε κάτι. Καιγόμαστε, δεν κάνουν ρίψεις νερού, είμαστε περικυκλωμένοι»

«Σας παρακαλώ στείλτε εναέρια βοήθεια. Δεν μπορώ να μιλήσω έχω και τα παιδιά. (…) Έχει φτάσει μέχρι εδώ η φωτιά, θα καούμε! Είμαστε στο Πευκί, θα το κάψει όλο το Πευκί, θα τους κάψει όλους εκεί. Είναι δύο μέτωπα. Δεν θα προλάβουμε, είναι συνωστισμός με τα αυτοκίνητα. Σας παρακαλώ κάντε κάτι! Μας έχουν αφήσει στο έλεος του θεού να καούμε. Είναι δύο μέτωπα, αν έρθουν δύο αεροπλάνα θα τη σβήσουν τη φωτιά. Θα καούμε! Είμαστε στο δήμο Ιστιαίας, το βλέπουμε, έρχεται! Δεν μπορούμε να μετακινηθούμε εύκολα γιατί είναι όλοι πυρόπληκτοι εδώ. Έχουν έρθει από Μαντούδι, Αγία Άννα. Καιγόμαστε και λένε ότι είμαστε εντάξει», είπαν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν στον αέρα του Open ότι τα εναέρια μέσα δεν επιχειρούν στην περιοχή.

Μάλιστα, σοκαριστική ήταν η αποκάλυψη των δημοσιογράφων, όπου ανέφεραν ότι προσπαθούν να πάρουν τον δήμαρχο Ιστιαίας και τους κλείνει το τηλέφωνο, ενώ ο περιφερειάρχης φέρεται να απάντησε στους δημοσιογράφους ότι οι κάτοικοι να πάρουν τηλ την πυροσβεστική ή την πολιτική προστασία αν έχουν προβλήματα στην Ιστιαία

Νέες αναζωπυρώσεις

Η κατάσταση στην Εύβοια παραμένει εφιαλτική, τα πύρινα μέτωπα μαίνονται με αμείωτη ένταση ενώ νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε στις 12:30 με τις φλόγες να έχουν φτάσει πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια στο Σπαθάρι.

Την ίδια στιγμή διάφορες εστίες στην Κοκκινομηλιά, το Μαρούλι, τις Μηλιές, τον Κρυονερίτη και τις Αγδίνες αναζωπυρώθηκαν δημιούργησαν νέα μέτωπα και χωματουργικά μηχανήματα των δήμων μαζί με πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μία πραγματική μάχη με τη βοήθεια και των εναέριων μέσων.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours