Θανάσης Βέγγος: Που γυρίστηκε η αξέχαστη διαφήμιση με τα δρακουλίνια (vid)

Θανάσης Βέγγος: Μία σπάνια διαφήμιση του γνωστού ηθοποιού για τα Δρακουλίνια της «Tasty», είναι η μοναδική με το λογότυπο «ΘΒ».

Ο Θανάσης Βέγγος ήταν αναντίρρητα ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Θανάσης Βέγγος είχε ταυτιστεί με την εικόνα του αεικίνητου ανθρώπου, χάρη στους δεκάδες ρόλους που είχε ερμηνεύσει σε ελληνικές ταινίες. Πέρα όμως από τους ρόλους ο Θανάσης Βέγγος είχε γυρίσει και πολλές διαφημίσεις για διάφορα προϊόντα. Το γνωστό απαράμιλλο ύφος και ήθος του μεγάλου αυτού κωμικού έφθανε να γίνουν οι διαφημίσεις αυτές επιτυχία και να παραμείνουν «χαραγμένες» στην μνήμη μας αρκετά χρόνια.

Οι διαφημίσεις αυτές στιγμάτισαν μια ολόκληρη εποχή και βοήθησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα προϊόντα που επένδυσαν για την προβολή τους στο πρόσωπο του τεράστιου Θανάση Βέγγου. Μάλιστα πρόσφατα ένας χρήστης του Twitter,  βρήκε μία από τις πιο σπάνιες διαφημίσεις του γνωστού ηθοποιού. Η διαφήμιση που βρήκε είναι εκείνη που γυρίστηκε για τα «Δρακουλίνια» της εταιρείας Tasty, κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’80.

Θανάσης Βέγγος: Η διαφήμιση

Πρόκειται για τη μοναδική διαφήμιση που ξεκινάει με το γνώριμο συνθηματικό «ΘΒ», παραπέμποντας στο λογότυπο της ελληνικής εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών «ΘΒ Ταινίες Γέλιου» που ιδρύθηκε το 1964 από τον Θανάση Βέγγο.

Στη διαφήμιση που θυμήθηκε και εντόπισε ο χρήστης του Twitter, ο αξέχαστος κωμικός ηθοποιός φαίνεται να τρέχει πανικόβλητος στους φίλους του Δράκουλες και να φωνάζει στον Γιώργο Σταυρόπουλο: «Κόμη Δράκουλα… Καλέ μου άνθρωπε! Καταστροφή στην πιάτσα! Τέρμα οι Δράκουλες, γέμισε ο κόσμος Δρακουλίνια».

Θανάσης Βέγγος:  Τα γυρίσματα της διαφήμισης

Όπως εξηγεί ο ίδιος χρήστης, η διαφήμιση είναι γυρισμένη στην Έπαυλη Αλευρά της Κηφισιάς (Τατοΐου 53 & Στρέιτ), μια εκλεκτικιστικού ρυθμού διώροφη έπαυλη με εμφανή λιθοδομή «δια πολυγωνικών λίθων» και με ανοίγματα βυζαντινού ρυθμού.

Η έπαυλη είναι χτισμένη μεταξύ 1850-1880 και σήμερα στεγάζει τη ναυτιλιακή εταιρία Gleamray Maritime Inc, ενώ το 1964 η ίδια έπαυλη «πρωταγωνιστεί» στην αστυνομική κωμωδία «Αν Έχεις Τύχη» του Γιώργου Πετρίδη σε σενάριο του Νίκου Τσιφόρου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την έπαυλη του χρηματιστή Φωκίωνα Καρυάδη (Χρ.Τσαγανέα) στην ταινία, που μέσω του Δημήτρη Παπαμιχαήλ επιχειρεί να βάλει χέρι στο τυχερό λαχείο της ανιψιάς του.

Θανάσης Βέγγος: Δείτε το βίντεο

Πηγή:pagenews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours