Με τον ελληνικό τίτλο «Κράτα με», θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα το βραβευμένο έργο “Next Fall”, του Geoffrey Nauffts, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μυριανθόπουλου.

Πρόκειται για ένα ατόφιο κοινωνικό έργο που εξετάζει, με διαπεραστική ματιά, ζητήματα που αφορούν άμεσα την ελληνική πραγματικότητα του 2024. Θέτει δύσκολες και άβολες ερωτήσεις σχετικά με τη δέσμευση, την αγάπη, τη θρησκεία και την κόντρα ανάμεσα στους κοινωνικούς θεσμούς και την αλήθεια που αισθάνεται ο καθένας μέσα του.

Το “Next Fall” παίχτηκε για πρώτη φορά off-Broadway το 2009, ενώ εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας του, μεταφέρθηκε στο Broadway το 2010 με παραγωγό τον Elton John για να συνεχίσει το ταξίδι του σε Αυστραλία και Ιταλία. Έχει προταθεί και αποσπάσει πολλά βραβεία, ανάμεσα στα οποία και: Tony, Drama Desk Awards, Outer Critics Circle Awards και Broadway World Regional Awards.

«Κράτα με» (Next Fall)
Του Geoffrey Nauffts
Πρεμιέρα: 14 Οκτωβρίου
Θέατρο «Εν Αθήναις»
Προπώληση: https://t.ly/fsG68
Δείτε το trailer της παράστασης εδώhttps://t.ly/9uCB2

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ένα ατύχημα αλλάζει τα δεδομένα όλων των ηρώων και τους φτάνει στην οριακή στιγμή που θα πρέπει να λάβουν σημαντικές αποφάσεις ζωτικής σημασίας: Ο Λουκ είναι σε κώμα. Ο Άνταμ, ο επί πέντε χρόνια σύντροφος του, είναι έξω από την εντατική και βρίσκεται αντιμέτωπος με τους γονείς του Λουκ, οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τη σχέση τους. Οι γονείς του, διαζευγμένοι πια, θα πρέπει να κάνουν χρήση του δικαιώματος τους ως κηδεμόνες. Οι φίλοι του Λουκ βρίσκονται ανάμεσα τους, ανήμποροι να γεφυρώσουν τις δύο μεριές.

Όλοι τους πραγματικοί άνθρωποι με σύγχρονους προβληματισμούς για την πίστη, την αφοσίωση, τη συντροφικότητα, τα όνειρα για μια απλή ζωή χωρίς καταστολές. Κανείς δε δικάζεται, αλλά όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με θέματα που ίσως έχουμε ακούσει ή βιώσει οι ίδιοι. Κανείς δε μπορεί να πει με ασφάλεια ποιος έχει δίκιο σε αυτήν την πάλη με την ηθική, η οποία στις μέρες μας αλλάζει πρόσωπο πολύ συχνά.

Η αγάπη είναι ο καταλύτης. Η αγάπη για το παιδί σου, που μπορεί πια να μην το ξέρεις επειδή έχει ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Η αγάπη για τον σύντροφό σου που η σχέση σας μπορεί να έχει νομιμοποιηθεί ή όχι. Η αγάπη για τον φίλο σου που τον σπρώχνεις να βρει τον καλύτερο εαυτό του και τον κρατάς όταν παραπατάει.

To «Κράτα με» είναι ένα βαθιά τρυφερό έργο, με τη συγκίνηση και το χιούμορ να εναλλάσσονται διαρκώς.

Ταυτότητα παράστασης
«Κράτα με» (Next Fall)
του Geoffrey Nauffts

Πρεμιέρα: 14 Οκτωβρίου

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Μυριανθόπουλος.
Τον θίασο αποτελούν οι:
Μανώλης Εμμανουήλ , Δημήτρης Καραβιώτης, Δημήτρης Λιακόπουλος, Άλκης Μπακογιάννης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Άντρια Ράπτη.

Μετάφραση: Μανώλης Εμμανουήλ και Βασίλης Μυριανθόπουλος
Μουσική: Φάνης Κακοσαίος
Σκηνικά: David Negrin
Επιμέλεια ρούχων: Λένα Μηνά
Φώτα: Αργύρης Θέος
Video design: 567 digital
Graphic designer: Γιάννης Γεωργιαάης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Μαθιουδάκης
Εκτέλεση παραγωγής: Μαργαρίτα Σολδάτου
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will
Σε μια παραγωγή του vault theater plus

Πού: Θέατρο Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι.
Πότε: Από 14 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 για 24-αρχικά-παραστάσεις
Εισιτήρια: Κανονικό: 20 € / Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ: 15 € (αγορά μόνο από το ταμείο του θεάτρου με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών)/ Ατέλεια ΣΕΗ και δραματικών σχολών: 8€ (αγορά μόνο από το ταμείο του θεάτρου με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών και κατόπιν διαθεσιμότητας).
Προπώληση εισιτηρίων: MORE.COM https://t.ly/fsG68 & PUBLIC
Τηλέφωνο Θεάτρου: 2130 356472

Κατάλληλο από 16 ετών.

Διάρκεια: 100 λεπτά (η παράσταση έχει διάλειμμα).
Δεν επιτρέπονται ακυρώσεις.
Δεν επιτρέπονται αλλαγές σε άλλη μέρα, ώρα ή θέση.

About Post Author

You May Also Like

More From Author